Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR:Adoptarea OUG privind creşterea salariilor contribuie la reducerea corupţiei

udmr

Parlamentul contribuie la reducerea corupţiei prin adoptarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului care prevede o mărire de 30 la sută a salariilor liderilor administraţiilor locale, a declarat marţi, într-un comunicat de presă remis Agerpres, viceliderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Szabo Odon.

Acesta susţine că este inacceptabil ca primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, care conduc administraţii publice locale, să primească salarii mai mici decât personalul administrativ aflat în subordinea lor. 'Liderii administraţiilor locale au o responsabilitate uriaşă, decid zilnic despre investiţii cu finanţare europeană sau naţională şi sunt responsabili şi pentru instituţiile aflate în subordinea primăriilor sau a consiliilor judeţene. Din păcate, acest lucru nu s-a reflectat până acum în salariile lor. Prin decizia de azi, Parlamentul contribuie la reducerea corupţiei printr-o salarizare direct proporţională cu responsabilităţile funcţiei. Asigurarea salariilor echitabile trebuie să fie o prioritate pentru cei care îşi asumă o responsabilitate faţă de comunitate, care pot fi persecutaţi sau încarceraţi oricând, cum am putut observa, de multe ori nevinovaţi. Camera Deputaţilor a decis în favoarea acestei soluţii, până la adoptarea grilei unice de salarizare', a arătat Szabo Odon.

Acesta a mai arătat că UDMR a iniţiat în repetate rânduri soluţionarea acestei situaţii inechitabile şi a formulat numeroase propuneri de modificare a legii. Potrivit sursei citate, actul normativ mai prevede şi o creştere salarială pentru personalul din sistemul de apărare, care trebuie să asigure continuitatea îndeplinirii atribuţiilor specifice, în afara programului normal de lucru, fiind, practic, la dispoziţie 24 de ore din 24.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi OUG 9/2017, cu două amendamente prin care se măresc soldele şi salariile primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene. OUG 9/2017 are ca obiect de reglementare măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative. Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.