Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR are tupeu: Planurile maghiarilor pentru alegerile locale

Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că formaţiunea sa ar urma să obţină, la alegerile locale din 5 iunie, rezultate apropiate de cele din 2012, cu menţiunea că acum există şanse foarte mari să câştige funcţia de primar la Satu Mare, iar la Târgu Mureş să câştige candidatul independent susţinut de UDMR, Soos Zoltan.

 

'Rezultatele vor fi foarte apropiate de rezultatele din 2012. Sunt câteva chestiuni unde eu cred că avem aşteptări uriaşe, dar bine fondate. La Satu Mare sper că vom câştiga municipiul, se poate câştiga. Domnul Kereskenyi face o campanie intensă şi dânsul are experienţa necesară, atât la nivelul autorităţii locale, fiindcă a fost viceprimar, consilier local, cât şi experienţa parlamentară de a conduce oraşul şi de a reda sătmărenilor ceea ce au nevoie. În ultimii patru ani, acolo a fost o stagnare', a spus Kelemen Hunor.

 

Potrivit acestuia, Kereskenyi Gabor 'e singurul om care poate să-l schimbe pe Coica', adăugând că 'cei care doresc schimbarea au această şansă de a-l vota pe Kereskenyi'.

 

Kelemen Hunor a mai spus că o situaţie similară este şi la Târgu Mureş, unde candidatul independent Soos Zoltan poate să-l schimbe pe actualul primar.

 

'Şi la Târgu Mureş, dacă cineva doreşte să-l schimbe pe actualul primar, are o singură opţiune, să-l voteze pe dl Soos Zoltan. Noi îl susţinem, l-am susţinut încă de anul trecut, el candidează independent, noi am dorit să mergem pe această variantă de candidat independent fiindcă sunt oameni care votează mai greu cu un candidat UDMR la Târgu Mureş şi am spus că trebuie să încercăm şi această variantă. Poate că va avea o susţinere mai mare, atât din partea comunităţii maghiare, cât şi din partea românilor care doresc schimbare', a menţionat Kelemen, conform Agerpres.

 

De asemenea, el a spus că UDMR are şanse mari să câştige şi funcţia de preşedinte la consiliile judeţene Satu Mare şi Mureş, prin Pataki Csaba, respectiv Peter Ferenc.

 

În urma alegerilor din 2012 UDMR a câştigat conducerea a 203 primării.

 

La conferinţa de presă au mai fost prezenţi preşedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, şi preşedintele FUEN, Vincze Lorant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.