Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR îi îndeamnă pe maghiarii cu dublă cetăţenie să participe la referendumul din Ungaria

udmr

Preşedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, a declarat joi, la Tabăra de Vară a Uniunii din judeţul Harghita, că îi va îndemna pe maghiarii cu dublă cetăţenie să participe la referendumul din Ungaria privind cotele obligatorii de migranţi, pentru că dreptul la vot a fost câştigat în 1989 cu sacrificii umane.

'Le vom spune să meargă la vot şi asta spunem de 26 ani. Deci, indiferent de temă, noi întotdeauna spunem că trebuie să mergem la vot, pentru că în 1989 au murit oameni pentru ca noi, astăzi, să putem beneficia de dreptul la vot. Şi ar fi ilogic ca în octombrie, la referendum, să spunem 'să nu mergeţi', iar în decembrie, peste două luni, să spunem aceloraşi oameni 'să mergeţi'. Deci, spunem că întotdeauna trebuie să meargă la vot', a declarat Kovacs Peter. El a adăugat că nu le va spune maghiarilor cum să voteze la referendum, dar a reiterat poziţia UDMR, care este împotriva cotele obligatorii de migranţi şi care susţine cotele voluntare.

"Nu le spunem cum să voteze, dar în ceea ce priveşte cotele obligatorii, noi de luni de zile, înainte ca problema referendumului din Ungaria să se formuleze, am spus că nu vedem cum pot fi aplicate în practică cotele obligatorii. În primul rând, cine decide cine va veni în România? Cei cu facultate merg în Suedia şi cei fără studii să vină în România sau în Bulgaria? Sau, o altă problemă, cine poate să-i ţină pe acei oameni în România? După ce au primit toate actele, au dreptul să circule liber în Europa. Deci, dacă cota obligatorie vine în România şi în ziua următoare apare în Londra, nu am făcut nimic, cota obligatorie nu s-a aplicat (...) Cota voluntară este o rezolvare, o variantă bună', a punctat Kovacs Peter.

Întrebat dacă vede posibil un referendum pe această temă organizat în România, preşedintele executiv al UDMR a spus că nu este o problemă stringentă, întrucât ţara noastră nu este tranzitată de migranţi, aşa cum se întâmplă cu Ungaria. Aproximativ 300 de tineri maghiari participă în această săptămână, în comuna Zetea din Harghita, la tradiţionala tabără de vară a UDMR, care doreşte să le ofere acestora posibilitatea unui dialog cu responsabilii de politici publice. Evenimentul, ajuns la a XIII-a ediţie, este organizat de Conferinţa Tineretului Maghiar din România, Prezidiul Executiv al UDMR şi Asociaţia Kós Károly Akadémia, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.