Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR sare în sprijinul președintelui Klaus Iohannis

iohannis cotroceni

UDMR sare în sprijinul președintelui Klaus Iohannis și anunță că va vota pentru numirea lui Eduard Hellvig la șefia SRI. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că formaţiunea pe care o conduce nu vede nicio problemă în a-l susţine pe Eduard Hellvig pentru şefia SRI, după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pentru această funcţie.

Citește și: Două PREMIERE pentru Klaus Iohannis! Nu a mai făcut așa ceva până acum

'Îl cunoaştem, e fost coleg de Parlament, în acest moment este eurodeputat, îl ştim foarte bine, un om extrem de echilibrat şi foarte bine pregătit, inclusiv în domeniul apărării sau securităţii. Şi tot ce ştiu despre el şi aşa cum îl cunosc, este un om fără bube. Deci, din punctul nostru de vedere, nu există nicio problemă. Vom discuta luni, în grupurile parlamentare, dar nu există nicio problemă să nu îl susţinem în Parlament, când va fi propus şi când va fi votat', a declarat Kelemen Hunor.

Citește și: Klaus Iohannis confirmă STIRIPESURSE.RO: Eduard Hellvig e noul șef al SRI

Acesta a recunoscut că a fost consultat de preşedintele Iohannis cu privire la acest subiect şi că i-a spus şi şefului statului că din punctul de vedere al UDMR nu există nicio problemă pentru susţinerea lui Eduard Hellvig.

Citește și: SURSE - Pe cine va propune Klaus Iohannis la șefia SIE

'I-am spus şi preşedintelui Iohannis, când am discutat despre acest subiect, că din punctul nostru de vedere nu există nicio problemă, cel puţin până la această oră, despre Edi Hellvig. Sigur, vom lua o decizie formală în grupurile noastre reunite, dar nu văd nicio problemă şi îl vom susţine', a precizat liderul UDMR.

Citește și: Am aflat ce-l leagă pe Klaus Iohannis de Eduard Hellvig

Acesta a adăugat că preşedintele Iohannis a procedat la fel cum a făcut fostul şef al statului, Traian Băsescu, numind un director al SRI din partea opoziţiei parlamentare şi şi-a exprimat speranţa că Eduard Hellvig va fi o persoană de echilibru.

'Până la urmă, preşedintele Iohannis a procedat, aproape similar cum a procedat şi Băsescu: din partea opoziţiei parlamentare a făcut o nominalizare pentru această funcţie extrem de importantă. Şi eu sper că Eduard Hellvig va reuşi să menţină echilibru şi să fie în continuare la fel de echilibrat şi la fel de bun simţ cum l-am cunoscut şi cum a fost şi în această perioadă de câteva mandate de când este în politică', a mai spus Kelemen Hunor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.