Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Gabriel Oprea, în fața judecătorilor/ VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Gabriel Oprea

Gabriel Oprea s-a prezentat vineri dimineață la Curtea de Apel București, unde urmează să fie audiat în calitate de martor în dosarul fostului primar al Sectorului 2, Neculai Onțanu, judecat pentru luare de mită.

Gabriel Oprea a fost întrebat de jurnalişti despre întâlnirea pe care a organizat-o la el acasă în noaptea din turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2009.

ALERTĂ - Mircea Băsescu pierde RĂZBOIUL în instanță cu Antena 3 / MINUTA

"Nu a fost decât o singură întâlnire, o masă, o întâlnire informală. S-a mâncat timp de două ore, două ore şi jumătate", a spus Gabriel Oprea.

Neculai Onțanu a fost trimis în judecată în iunie 2016 de DNA sub acuzația că, în perioada 2006 — 2007, ar fi acceptat promisiunea unor foloase materiale de la un beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp situate pe raza Sectorului 2. În dosar au mai fost deferiți justiției Toma Șutru, la data faptelor secretar al Consiliului local al Sectorului 2, Loredana Radu și Aurel Radu.

Neculai Onțanu este acuzat că ar fi pretins și primit, în mod indirect, o suprafață de 1.500 mp cu o valoare de piață estimată la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Văcărescu din Sectorul 2 — o zonă rezidențială) și care ar fi fost transferată de denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către două persoane interpuse, indicate de fostul primar. Cele două persoane sunt Loredana Radu și Aurel Radu. Terenul ar fi fost primit de avocata Loredana Radu ca mită pentru Neculai Onțanu și ar fi fost revândut apoi fostului vicepremier Gabriel Oprea. După vânzarea terenului către Gabriel Oprea, Loredana Radu ar fi obținut de la Primăria Sectorului 2 o autorizație de construcție pentru un imobil cu 10 etaje, care ulterior a și fost ridicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.