Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PSD trage un semnal în privința unei boli care afectează sute de mii de români

arhiva personala
Beatrice Tudor

Deputatul PSD de București, Beatrice Tudor, trage un semnal de alarmă în privința unei boli care afectează viața a sute de mii de români: depresia. Beatrice Tudor a adresat o interpelare Ministrului Sănătății pentru a-l întreba despre evidența bolnavilor de depresie din România și despre incidența acestei boli, precum și pentru a afla care este strategia Ministerului Sănătății în combaterea acestui flagel modern.

Beatrice Tudor afirmă că depresia este o boală care poate afecta oamenii de toate vârstele, de orice profesie, de orice condiție socio-economică. “Nimeni nu este ferit de depresie. Practic, oricine poate să ajungă să fie afectat într-un moment al vieții sale de depresie, ce-i drept unele categorii sunt mai vulnerabile decât restul. Riscul de a deveni depresiv este crescut de sărăcie, șomaj, evenimente tragice cum ar fi moartea unei persoane dragi, despărțiri, boli cronice sau probleme cauzate de alcool și droguri. Depresia netratată se asociează cu imposibilitatea de a munci, de a participa la viața de familie sau la cea socială și, din păcate, are deseori efecte devastatoare asupra relațiilor cu familia, cu prietenii sau asupra abilității individului de a-și câștiga existența de zi cu zi. Este un flagel al lumii moderne pe care trebuie să-l combatem”, a declarat Beatrice Tudor.

Deputatul PSD de București a spus că primul lucru care trebuie făcut este conștientizarea gradului de incidență al depresiei în România pentru a se pune capăt stigmatului asupra celor deprimați. “Depresia este o boală și cei care suferă de ea nu trebuie să sufere și de stigmatul social al bolii. Stigmatul și rușinea asociată cu depresia trebuie să înceteze cât mai repede, iar pentru asta trebuie să știm și să înțelegem câți români suferă oficial de depresie, ca să înțelegem că nu este vorba despre câțiva oameni triști care pot fi vindecați cu citate motivaționale”, a mai spus Beatrice Tudor.

Citeşte şi: Ambasadorul SUA, mesaj de susţinere pentru Kovesi: 'Preşedintele meu a ADMIRAT lupta voastră anticorupţie' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.