Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou scandal SUA-Rusia: Putin, acuzat de corupţie/ Replică de la Kremlin

obama putin

Kremlinul a respins marţi ca 'pură calomnie' acuzaţiile de corupţie formulate de Trezoreria americană la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin într-un reportaj BBC, cerând Washingtonului să prezinte 'dovezi concrete' în sprijinul afirmaţiilor sale, relatează AFP, potrivit Agerpres.

'Aceasta nu este decât pură invenţie şi defăimare, fără nicio legătură cu realitatea. Suntem familiarizaţi cu acest gen de trucuri jurnalistice legate de incompetenţă, căutare de senzaţional sau înscenare', a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Vezi şi: Putin şochează din nou: Ideile comunismului sunt extrase din Biblie

'Totul nu ar fi fost decât un nou exemplu de jurnalism iresponsabil tipic dacă nu ar fi existat comentariile oficiale ale Trezoreriei americane', a adăugat el. 'Formularea unor astfel de acuzaţii de către o instituţie precum Trezoreria americană fără a furniza dovezi concrete aruncă o umbră asupra acestei instituţii', a spus în continuare Peskov. 

Un înalt responsabil al Trezoreriei americane a afirmat într-un reportaj BBC, care a fost difuzat luni seara, că Vladimir Putin este 'corupt', acuzându-l de utilizarea resurselor statului pentru îmbogăţirea aliaţilor săi şi 'rotunjirea' averii sale. 

Este pentru prima dată când administraţia americană îi aduce acuzaţii preşedintelui rus în termeni atât de expliciţi, notează AFP.

Vezi şi: Rogozin, somat să dea un dinte în urma unui pariu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.