Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un român e căutat pentru furturi din bancomate în Thailanda şi Taiwan: Din ce grupare face parte

bancomat

O grupare infracţională est-europeană implicată într-un caz de piraterie bancară în Taiwan este suspectată că a furat milioane de bahti thailandezi folosind carduri false la bancomatele unei bănci thailandeze, a anunţat miercuri poliţia din Bangkok, citată de AFP.

Hackerii au deturnat 12 milioane de bahti (346.000 de dolari SUA, sau circa 318.000 de euro) folosind carduri echipate cu un dispozitiv informatic de tip malware la circa douăzeci de bancomate ale băncii naţionale GSB (Government Savings Bank). Furtul a avut loc la sfârşitul lui iulie, la scurt timp după o fraudă similară detectată în Taiwan, ajungând la suma de 2,5 milioane de dolari retraşi de asemenea din bancomate.

Trei persoane, cetăţeni din Letonia, România şi Republica Moldova, au fost arestate după o operaţiune în Taiwan. Cea mai mare parte a fondurilor a fost recuperată, dar mai mulţi suspecţi, inclusiv cinci ruşi, au reuşit să fugă. ''Avem dovezi ce ne permit să facem legătura între această grupare şi cea din Taiwan'', a declarat presei generalul Panya Mamen, din cadrul poliţiei din Bangkok. Cei cinci infractori daţi în urmărire veniseră în Taiwan pentru a opera în Thailanda şi poliţia întreprinde o anchetă pentru a afla dacă nu cumva ei au complici locali, potrivit sursei. Poliţia taiwaneză a stabilit la rândul său că hackerii au piratat un server al unei sucursale a băncii taiwaneze la Londra, pentru a-şi instala acolo dispozitivul informatic de tip malware, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.