Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea București, cea mai bine cotată în topul internațional QS

flux24.ro
Universitatea Bucureşti

Universitatea București este cea mai bine plasată universitate din România în topul QS pe 2018 (conform datelor raportate pentru 2017). Ea este pe locurile 701-750 la nivel mondial. Urmează UBB și UAIC plasate pe locurile 801-1000 la nivel mondial. Universitatea din București este a 39-a universitate din regiunea "Europa emergentă și  Asia Centrală" urmată de UBB și UAIC. De remarcat că între cele 16 universități din România listate în top, cele 5 universitățile din Consorțiul Universitaria, UB, UBB, UAIC, UVT și ASE sunt, în această ordine, pe primele 5 locuri iar Universitatea Politehnică din București este pe locul 7.

La nivel global, primele 1o Universități din top sunt: Massachusetts Institute of Technology (MIT), Universitatea Stanford, Universitatea Harvard , California Institute of Technology (Caltech), Cambridge, Oxford, UCL (University College London), Imperial College London, Universitatea din Chicago, ETH Zurich - Swiss Federal Institute of Technology.

Toate universitățile de mai sus, cu excepția ultimei, provin din Statele Unite sau Marea Britanie. În regiunea noastră (Europa Emergentă și Asiacentrală) cea mai bine cotată este Universitatea Lomonosov din Moscova.

Metodologia de realizarea a studiului a ținut cont de mai mulți factori. Aceștia sunt reputația academică (cu o pondere de 30%), reputația universității în rândul angajatorilor (cu o pondere de 20%), numărul de studenți aferenți unui cadru didactic (cu o pondere de 15%), numărul de lucrări publicate (cu o pondere de 10%), impactul online (cu o pondere de 10%), numărul anagajaților cu doctorat (cu o pondere de 5%), numărul de citări aferente lucrărilor (cu o pondere de 5%) și, în sfârșit, numărul de cadre didactice (cu o pondere de 2.5%) și studenți (cu o pondere de 2.5%) de origine internațională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.