Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, probleme înainte de alegeri. De ce se teme Nicușor Dan de Dragnea și Tăriceanu

Inquam Photos / Octav Ganea
nicusor dan Inquam Photos

Uniunea Salvați România are probleme în această campanie electorală. Spre deosebire de campania pentru alegerile locale, formațiunea lui Nicușor Dan nu are banii necesari pentru campania dorită, a anunțat președintele USR într-un interviu pentru news.ro.

„Stăm mai prost decât în campania de la locale din Bucureşti. Atunci am reuşit să strângem 300.000 de euro, în precampanie şi campanie, acum nu am strâns decât 150.000 de euro, asta şi din cauză că principalii noştri donatori şi-au atins limita maximă cu care pot finanţa un partid, în campania locală. Practic, acum nu am mai avut mari donatori, cu două trei excepţii, în schimb am avut mult mai multe donaţii online. La locale, am avut aproape 70.000 de euro donaţii online, acum avem undeva la 100.000. Cam asta este cifra şi o să continuăm să primim. Evident că mai este un aspect important - AEP ar fi trebuit să ne ramburseze banii pe care i-am cheltuit în campania locală. Aşa cum prevede legea, trebuie să ramburseze tuturor partidelor care au făcut cel puţin 3%, iar noi am făcut 30%. Au întârziat, mai întâi au spus că îi primim în septembrie, apoi pe 19 octombrie, acum au avansat o nouă dată, 5 decembrie, când nu îi vom mai putea folosi, din păcate”, a declarat Nicușor Dan, care a mai precizat că și-a consumat economiile în campania de la locale. „Banii vin de la candidaţi, iar partidul nu mai poate să strângă. Deci, o să avem donaţiile online care se vor duce la candidaţi şi sper ca colegii mei să reuşească şi să se împrumute cu bani. Să începi o campanie electorală cu 100.000 de euro e cam puţin”, mai afirmă liderul USR, în interviul pentru news.ro.

Vezi și: SONDAJ intern PNL: surpriză URIAȘĂ la alegerile parlamentare. PROBLEME pentru PSD (surse)

Nicușor Dan reiterează faptul că USR nu va face alianțe cu niciun partid, dar va avea discuții cu toate formațiunile, inclusiv UDMR. Pe de altă parte, Nicușor Dan afirmă că se teme că o eventuală guvernare PSD-ALDE ar fi nocivă pentru statul de drept. Alina Gorghiu este lăudată de președintele USR de această dată, pentru că îl susține pe Cioloș.

„Liviu Dragnea este condamnat penal şi este în continuare şocant pentru toată lumea să vadă că nu a făcut pasul înapoi, după condamnarea penală, că cel mai important partid din România, ca număr de simpatizanţi, acceptă fără să crâcnească această situaţie. Domnia sa este exponentul baronului local, a condus un judeţ printre cele mai sărace din România, foarte mult timp, fără să se vadă acolo, nu a venit niciun investitor, nici nu s-au făcut mari lucrări de infrastructură. Călin Popescu Tăriceanu, cel puţin în ultima vreme, l-am văzut atacând nejustificat şi total disproporţionat justiţia din România. Mi-e teamă şi faţă de unul şi faţă de celălalt, pentru eventualitatea în care vor forma o majoritate, mi-e teamă pentru statul de drept. În ceea ce o priveşte pe Alina Gorghiu, conduce un partid care ne-a atacat pe noi în campania electorală de la locale, dar cum am spus mai devreme, are meritul de a fi reuşit să impună în partid această variantă a premierului Cioloş. Acesta este un merit pe care trebuie să i-l recunoaştem”, mai spune Nicușor Dan în interviul citat.

Vezi și: DIICOT: Rețineri de ULTIMĂ ORĂ în dosarul devalizării stațiunii Băile Herculane

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.