Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru cei care au treabă în Pipera

Investiţia totală pentru reabilitarea şi extinderea Bd. Pipera depăşeşte 83 milioane lei, (din care contribuţia Oraşului Voluntari este de 7 milioane lei) şi se estimează că lucrările vor fi finalizate până în luna decembrie 2015, a anunţat primarul Florentin Costel Pandele astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă. Bulevardul va extins cu două benzi, va avea canalizare în sistem divizor, iluminat public, trotuare.

“Bd. Pipera este coloana vertebrală a oraşului nostru, de aceea am avut în vedere realizarea unui proiect foarte bine fundamentat. După finalizarea lucrărilor, noul bulevard va fi o arteră modernă şi funcţională, care va deservi în mod eficient nevoile locuitorilor din zonă. De altfel, în acest an doar în zona Pipera au fost finalizate lucrările de reabilitare pentru 29 de km de străzi cu canalizare, sistem divizor şi asfaltare”, a declarat primarul oraşului Voluntari.

Acesta a precizat că documentaţia pentru realizarea proiectului de reabilitare şi extindere a fost realizată în anul 2012, dar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis abia în toamnă. “Este inadmisibil ca între momentul anunţului pe SEAP şi până la începerea efectivă a lucrărilor să treacă atâta timp, mai ales că finanţarea provine din fonduri europene. Sunt convins că leguitorul va găsi o soluţie juridică care să elimine întârzierile generate de contestaţii şi să ne ajute să începem cât mai rapid astfel de proiecte”, a declarat primarul Pandele. O situaţie similară se înregistrează şi în cazul lucrărilor demarate pe Str. Erou Iancu Nicolae. Proiectul, în valoare de peste 7 milioane lei, a început foarte târziu întrucât a fost necesară preluarea amplasamentului de la constructorul aflat în insolvenţă şi expertizarea lucrărilor rămase de executat.

În ceea ce priveşte problemele de trafic semnalate de cetăţeni, primarul Florentin Costel Pandele a precizat că acestea sunt determinate atât de numărul mare de maşini care tranzitează zona, cât şi de lucrările care se execută în prezent. Un factor agravant este şi numărul mare de şcoli care se găsesc în zonă. Există situaţii în care traficul este îngreunat şi de părinţii care îşi duc copiii la şcoală şi care parchează chiar în faţa unităţilor de învăţământ. Edilul oraşului Voluntari a lansat un apel, solicitând şoferilor să evite în perioada următoare zonele aflate în reabilitare din Voluntari. “Mai bine de 95% din traficul din Pipera nu este generat de locuitorii din zonă sau din oraşul Voluntari, ci de cei care tranziteaza zona de nord a Capitalei”, a declarat primarul Florentin Costel Pandele.

De asemenea, pentru fluidizarea traficului în zona Pipera au fost iniţiate discuţii cu Primăria Generală a Capitalei în vederea realizării unui pasaj subteran ce va face legătura dintre Şos. Bucureşti Nord şi Şos.Petricani. “Am discutat cu primarul Capitalei posibilitatea realizării unui astfel de pasaj subteran, având în vedere faptul că traficul feroviar destul de intens din zonă are efecte negative asupra fluenţei traficului”, a spus primarul Florentin Costel Pandele.

Edilul oraşului Voluntari a prezentat şi câteva dintre proiectele demarate în zona Pipera şi aflate aproape de finalizare. Printre acestea se numără Parcul Pipera, ce va fi dat în folosinţă în aprilie 2015. Parcul are o suprafaţă de 20.000 mp, include 8400 mp de spaţii verzi în care s-au construit trei spaţii de joacă şi s-au amenajat patru zone de recreere pentru adulţi. Au fost delimitate de asemenea spaţii pentru animale de companie. În zonele de recreere au fost construite un turn de belvedere de 7 m, foişoare, chioşcuri de informare, precum şi parcări. Valoarea totală a lucrărilor depăşeşte 11,5 milioane lei. Baza Sportivă Pipera, proiect aflat in derulare, include două terenuri cu iarbă naturală, cu tribune 2500 de locuri, un teren cu suprafata sintetica, cu trinune de 650 de locuri şi pistă de atletism. Valoarea investiţiei este de 12 milioane lei.

De asemenea, au fost demarate lucrări de modernizare pe pe străzile: Câmpul Pipera, C-tin Pritopescu, Ghiţă Constantin, Iani Caragiani, Toma Caragiu, lucrări realizate în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana. Toate lucrările demarate vor fi finalizate în primăvara anului 2015, a mai precizat primarul Florentin Costel Pandele.

În ceea ce priveşte problematica câinilor comunitari, edilului din Voluntari a precizat că există numeroase sesizări privind abandonarea animalelor din alte zone ale oraşului Bucureşti. De aceea, s-a luat decizia intensificarea controalelor şi supravegherea în zonele în care au fost semnalate astfel de probleme. În plus, Primăria Voluntari a încheiat un parteneriat cu Penitenciarul Jilava în cadrul căruia se vor organiza padocuri pentru câinii strânşi de pe stradă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.