Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste mare pentru datornicii de la bănci: Legea care 'îi omoară' pe recuperatori

ANPC

O parte dintre românia trec de ani de zile prin mari probleme. După criza economică, au rămas cu mari datorii la bănci, iar recuperatorii i-au hărţuit sistematic şi zilnic. De acum încolo, totul se va schimba. Recuperatorii sunt trecuţi pe linie moartă.

Citeşte şi: SCANDAL la România TV și DEZVĂLUIRI ȘOCANTE despre viitorul lui Victor Ponta

Cei care au datorii neachitate la bănci și dați de către acestea pe mâna recuperatorilor de credite pot sta mai liniștiți. Legea nu le va mai permite recuperatorilor să-i hărțuiască începând de mâine. Guvernul interzice firmelor specializate în recuperarea creanţelor să-i caute la serviciu sau să ia legătura cu vreo altă persoană pentru a obține informații despre debitor în afara celor care au datorii. Mai mult, datornicii nu mai pot fi deranjați la telefon sau acasă între orele 20.00 şi 9.00.

Citeşte şi: Ion Cristoiu devoalează planurile secrete ale DNA, un greu urmează: 'Vom avea o clasă de maici'

„Contactarea, în legătură cu recuperarea creanţelor, a oricărei altei persoane diferită de consumator, succesorii legali, avocatul sau împuternicitul acestuia, creditorul, avocatul sau împuternicitul creditorului”,se spune în lege. Totodată,recuperatorii nu mai au voie să afişeze, la uşa apartamentului, a blocului sau a casei notificări/somaţii/adrese în legătură cu recuperarea creanţelor şi nici să perceapă comisioane, dobânzi şi dobânzi penalizatoare (în afară de dobânzile penalizatoare legale). Nici costuri pentru activitatea de recuperarea datorie nu vor percepe, în afară de costurile procedurilor de executare silită. Pe de altă parte, recuperatorii de creanţe vor fi obligaţi să atenţioneze cetăţenii că sunt îndreptăţiţi să conteste atât existenţa datoriei, cât şi cuantumul acesteia. Încălcarea acestor prevederi va putea fi sancționată cu amenzi cuprinse între 10.000 și 100.000 de lei, de către reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, conform libertatea.ro.

Citeşte şi: Sebastian Ghiță: Dacă mâine, Laura Codruţa Kovesi vrea să îi facă dosar penal lui Carmen Iohannis?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.