Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste PROASTĂ din partea meteorologilor: Cod GALBEN de INUNDAȚII

Inquam Photos / Ovidiu Iordachi
Inquam inundatii Pechea

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare cod galben de inundații pentru râuri din șase județe din Moldova, valabilă de sâmbătă, ora 22:00, până luni, ora 22:00, informează Agerpres.

Potrivit meteorologilor, având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție, pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad (județele Iași, Vaslui, Neamț, Bacău, Vrancea și Galați), afluenții mici ai Siretului, din județele Galați și Vrancea, afluenții mici ai Prutului, din județele Vaslui și Galați.

Citește și: Victorie pentru un cunoscut primar: A fost scos de sub urmărire penală - FOTO

În prima parte a intervalului, fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad — bazin superior, amonte S.H. Negrești, și pe afluenții din bazinul mijlociu al Bârladului, iar în a doua parte a intervalului pe afluenții mici ai Prutului, din județele Vaslui și Galați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.