Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta pleacă din România: Unde este primit premierul

ponta obraz

Liderii PNL l-au acuzat pe Victor Ponta că nu mai este frecventabil și că nicio țară din Europa nu mai vrea să-l primească în vizită. Ponta pare să le dea apă la moară liberalilor și a anunțat că pleacă în vizită în Asia. În perioada 3-4 octombrie 2015 va avea loc vizita oficială în Regatul Haşemit al Iordaniei a prim-ministrului al României,  Victor Ponta, la invitaţia omologului său Dr. Abdallah Ensour.

Citește și: Ce nu s-a văzut la televizor: Cum și-a bătut joc Victor Ponta de Liviu Dragnea / VIDEO

Obiectivul vizitei este de a reconfirma nivelul foarte bun atins de relaţiile politico-diplomatice şi pe linie de securitate între cele două ţări, şi de a identifica cele mai bune căi pentru aducerea cooperării economice și sectoriale la nivelul acestora. Vor fi abordate în mod special domeniile de interes comun precum: agricultura, energia, IT&C, turismul, sănătatea, inclusiv posibilităţile de realizare a unei mai bune conectări a mediilor de afaceri din cele două ţări.

În cadrul vizitei, prim-ministrul României va fi primit de MS Regele Abdullah al II-lea , va avea o întâlnire cu omologul său iordanian, întrevederi cu reprezentanţii Camerei de Comerţ a Iordaniei, precum şi cu un grup de oameni de afaceri irakieni ale căror companii operează în Iordania si Irak.

Premierul va fi însoţit de miniştrii afacerilor externe, economiei, comerţului şi turismului, agriculturii şi dezvoltării rurale, sănătăţii, şi de secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, responsabil de gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Cu prilejul vizitei, primul ministru român va proceda şi la un schimb de opinii cu oficialii iordanieni pe tema evoluţiilor în plan internaţional şi regional. Având în vedere impactul asupra Iordaniei a crizei refugiaților sirieni, România va acorda un ajutor umanitar de urgență acestei ţări în cuantum de 1 milion de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.