Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizită ISTORICĂ în România! Patriarhul Rusiei a ajuns la Bucureşti: Cum l-a întâmpinat Patriarhul Daniel și ce a adus în România / FOTO

Vizită istorică a Patriarhului Rusiei. Kiril a ajuns în Bucureşti în această după-amiază şi a fost întâmpinat de Patriarhul Daniel. Conducătorul Bisericii Rusiei a fost întâmpinat în salonul oficial al aeroportului de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române.

Citește și: Vodafone, Telekom și Digi, în corzi! Orange și-a anunțat „SECRETELE”

Delegaţia rusă a adus de la mănăstirea Diveevo un fragment din moaştele Sfântului Cuvios Serafim de Sarov, care apoi va fi dăruit comunităţii ortodoxe ruse din Bucureşti (Biserica Sfântul Nicolae – Tabacu). Patriarhul Kiril a declarat că este foarte bucuros sa pășească pe pământul României. "Am mai fost în București, dar acest lucru s-a întâmplat în secolul trecut. Am onoarea de a transmite felicitările mele fratelui meu, Preafericitul Patriarh Daniel, la 10 ani de la intronizarea sa ca Patriarh", a declarat acesta pe aeroport, conform B1TV.

Citește și: Atenție! Când organizează eMag Black Friday-ul de anul acesta

"Sfinții din Rusia si cei din România sunt sfinții noștri comuni. Valorile ortodoxiei sunt comune pentru Romania si Rusia. Relatiile bune intre oameni sunt atunci cand au valori comune si oricum ar decurge istoria, noi crestinii ortodocsi, care traim in tari diferite, trebuie sa tinem minte ca avem valori comune. Fie ca Dumnezeu sa pazeasca Romania", și-a încheiat Kiril primul discurs din cadrul vizitei de la București.

Citește și: Interese nespuse! Ce s-ar ascunde, de fapt, în spatele numirii lui Sorin Grindeanu la șefia ANCOM

După discursurile de la aeroport, Patriarhul Kiril împreună cu delegația Bisericii Ortodoxe Ruse care îl însoțește s-au deplasat spre Patriarhie. Zilele acestea, Patriarhul Kiril va lua parte la manifestările prilejuite de sărbătoarea Sfinților Dimitrie Izvorâtorul de Mir și Sf. Dimitrie Basarabov.

 

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.