Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin se revoltă: S-a enervat rău după excluderea sportivilor ruşi de la Olimpiadă

telegraph.co.uk
vladimir putin

Excluderea a numeroși sportivi ruși de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în urma cererii Comitetului Internațional Olimpic (CIO), "depășește înțelegerea", a apreciat miercuri președintele rus Vladimir Putin, citat de AFP. "Problema (sorții) sportivilor ruși a ieșit din domeniul juridic și depășește înțelegerea", a declarat Putin cu ocazia primirii la Kremlin a selecționatei olimpice ruse, înaintea plecării acesteia în Brazilia.

Potrivit lui Putin, Jocurile de la Rio vor fi mai puțin "spectaculoase", iar victoriile altor sportivi vor avea mai puțină strălucire în absența unora dintre rivalii lor ruși, excluși de federațiile internaționale din cauza antecedentelor de dopaj. "Competiția va fi mai puțin spectaculoasă", iar victoriile "vor avea o savoare total diferită sau chiar nu vor avea deloc", a afirmat Putin.

Pentru ca un sportiv rus să fie autorizat să participe la Jocuri, CIO a fixat duminică trei criterii: să nu fi fost niciodată sancționat pentru dopaj, chiar dacă pedeapsa a fost efectuată; să nu fi fost niciodată citat în raportul McLaren; să prezinte teste antidoping negative și credibile. Mai mult de zece federații internaționale nu s-au pronunțat până acum, în condițiile în care din cele 387 de nume prezentate inițial de Comitetul Olimpic Rus (COR) pentru Rio, au mai rămas doar 279 care pot spera să obțină o medalie în Brazilia, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.