Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de cetăţeni moldoveni luptă în estul Ucrainei de partea rebelilor proruşi

sua ucraina rusia

Zeci de cetăţeni ai Republicii Moldova luptă în regiunile separatiste din estul Ucrainei de partea rebelilor proruşi, iar unii dintre cei care s-au întors din zona de conflict de pe teritoriul ucrainean ar fi fost implicaţi în protestele din septembrie 2015 de la Chişinău.

O declaraţie în acest sens a fost făcută joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de procurorul interimar al municipiului Chişinău, Igor Popa, potrivit mass-mediei locale. ''În regiunile (din estul ucrainean) Doneţk şi Lugansk luptă zeci de cetăţeni ai Republicii Moldova. Nu avem o statistică foarte clară, deoarece aceste date nu sunt foarte accesibile pentru partea moldovenească, dar avem cazuri când cetăţeni moldoveni au fost răniţi şi nu excludem faptul ca unii să fi decedat în timpul acestui conflict militar'', a afirmat procurorul, citat de ziarulnaţional.md. El a adăugat că autorităţile de la Kiev au promis să ofere Procuraturii Generale de la Chişinău o listă cu numele cetăţenilor moldoveni care luptă în Donbas.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Igor Popa a precizat că zece persoane, cu vârste cuprinse între 26 şi 32 de ani, au fost arestate şi sunt cercetate penal pentru activitatea de mercenar, două dintre acestea fiind deja condamnate. Procurorul a mai indicat că unii dintre cei care au luptat în Ucraina au fost implicaţi în protestele care au avut loc în luna septembrie a anului trecut din faţa sediului Procuraturii Generale din Chişinău, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.