Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua internaţională de luptă împotriva utilizării tehnologiilor criminale de fracturare hidraulică de mare şi mic volum

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

În perioada 11 – 14 octombrie, pe plan internațional se organizează marșuri și demonstrații împotriva utilizării unor tehnologii criminale la adresa mediului geologic, acestea fiind reprezentate prin fracturarea hidraulică de mare și mic volum pentru exploatarea fie a resurselor de hidrocarburi convenționale sau neconvenționale, fie în anumite sectoare de exploatare mineră.

Partidul Ecologis Român îndeamnă, cu această ocazie, pe toți cetățenii romani, educați, care își doresc un trai lipsit de riscurile generate de efectele multiplelor seisme produse de om, seisme care sunt de mică intensitate, dar distrugătoare pentru numeroase clădiri din localitatea Izvoarele, județul Galați, sa se alature luptei internationale impotriva fracturarii.

Fracturarea hidraulică de mare și mic volum afectează grav fie direct, fie indirect starea de sănătate a populației și în general a tot ce este viu din localitățile învecinate sondelor unde se practică această tehnologie a fracturării hidraulice de mare și mic volum. Tehnologia aceasta este generatoare de munți de deșeuri toxice care poluează solul, aerul atmosferic, apele de suprafață și biodiversitatea unor zone largi, distrugând tot ceea ce natura a reușit să creeze în mii și mii de ani.

Avem datoria și mai ales obligația de a ne apăra dreptul la viață, la sănătate, la siguranța noastră existențială, la libertate și la prosperitate, iar prin prezența activă a noastră și în număr cât mai mare la acest eveniment, vrem să transferăm aceste mari idealuri și drepturi fundamentale ale omului către generația tânără și mai ales către generațiile viitoare.

De aceea, PER solicita din nou, elaborarea, in regim de urgenta, Legea Protectiei Mediului Geologic, atat de necesara Romaniei, tinant cont de experientele din trecut, se anunţă într-un comicat de presă al vicepreşedintelui PER, Mircea Vintilescu, remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.