Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua VERDICTULUI crucial în Cazul violatorilor de la Vaslui

violatorii

O probă de foc a avut de trecut tânăra judecătoare Cornelia Vezeteu, un magistrat în vârstă de 37 de ani, care are de dat unul din cele mai așteptate verdicte din România: pronunțarea deciziei în cazul celor șapte tineri acuzați de viol asupra unei eleve de 18 ani.

Cazul celor şapte bărbaţi din comuna vasluiană Văleni a revoltat o țară întreagă după ce au fost acuzați de viol în grup și, apoi, eliberați. Ultimul termen al procesului, în urma căruia urmează să se stabilească dacă Silviu Burada (21 ani), Silviu Avadanei (22 ani), Petrică Bolboceanu (23 ani), Paul Andrei Burlacu (28 ani), Ioan Surleac (20 ani), Alin Dumitru Rotaru (18 ani) și Ionuț Bogdan Boicu (21 ani) vor fi trimiși, înapoi, după gratii, s-a judecat vinerea trecută.

Timp de câteva ore, procesul s-a desfășurat cu ușile închise.

Patru cereri de recuzare

Judecătoara Vezeteu, cea care a preluat dosarul după plecarea judecătoarei Georgina Moldovan - magistratul care i-a pus în libertate pe primii trei violatori - a decis ca în sala de judecată să nu fie prezente decât părţile din dosar, şedinţa fiind declarată secretă, încă de la începerea cercetării judecătoreşti.

Scoaterea părinţilor violatorilor din sala de judecată i-a înfuriat pe avocaţii acestora, care au acuzat judecătorul că nu este imparţial. Apărătorii au protestat și la decizia judecătoarei de a respinge amânarea cauzei, până la soluţionarea cererii de strămutare, programată pe 2 septembrie, la Curtea de Apel Iaşi. În disperare de cauză, avocații au formulat patru cereri de recuzare. De asemenea, au formulat mai multe solicitări de probe, pentru a obţine o amânare a procesului, însă toate au fost respinse.

Judecătorul a considerat că avocații nu fac decât să tragă de timp pentru a tergiversa procesul. Cel mai titrat dintre apărătorii violatorilor în grup este ieşeanul Bogdan Luca, care îl apără pe Ovidiu Burada, cel care a acostat victima.

Judecați de o fostă avocată

Pentru a-și scăpa odraslele de arest, familiile celor șapte violatori au cheltuit o avere pe avocați, susțin aproiații acuzaților. Cel mai titrat dintre ei este ieșeanul Bogdan Luca, care îl apără pe Ovidiu Burada. La ultimul termen, Luca a venit însoțit de partenera sa, avocata Dana Anton, fiica judecătorului Dan Anton, de la Curtea de Apel Iași, instanță unde urmează să ajungă dosarul violatorilor în grup, în cazul în care vor cere recurs. Judecătoarea Cornelia Vezeteu este absolventă a Facultății de Drept din anul 2001. A fost avocată și asistent judiciar, iar din anul 2011 este judecător. Pe declarația sa de avere scrie că are doar un autoturism Matiz, leafa de magistrat și un împrumut la bancă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.