Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ZVON Generalul strânge de gât PSD-ul?

Oprea UNPR cugetliber.ro

Victor Ponta si Gabriel Oprea negociaza un protocol intre PSD și UNPR. O problema inca netransata ar reprezenta-o numarul de parlamentari pe care UNPR ar vrea sa-l bage pe gat PSD-ului, spun surse din partidul generalilor.

Nimeni nu pretinde că știe cu exactitate, de la cei doi lideri in jos, care sunt termenii reali ai negocierii. In acest context informatiile care circula pe surse prin alianta trebuie tratate cu rezervele de rigoare.

Cel mai recent zvon este ca oamenii lui Gabriel Oprea ar vrea sa obtina un procent de 20% din toate locurile eligibile de pe lista PSD la alegerile parlamentare. Problema este spinoasa deoarece UNPR are acum peste 50 de parlamentari si majoritatea vor sa prinda un nou mandat in Parlament. Pe actualele calcule, spun surse din partid, nici jumatate din actualii parlamentari nu vor avea locuri eligibile. Acest lucru poate reprezenta o vulnerabilitate pentru coalitie la o motiune de cenzura.

Pentru alegerile locale UNPR vrea sa isi pastreze actualii primari de municipii (Marius Stan  -Galati, Daniel Dragulin – Calarasi, Neculai Ontanu – sector 2 Bucuresti, Catalin Chereches – Baia Mare, Constantin Gherghe  - Drobeta Turnu Severin) si sa primeasca suplimentar 10% din locurile eligibile pentru consilieri (comunali, orasenesti, municipali, judeteni) cu mentiunea ca nu trebuie sa existe localitate din Romania, de la comuna in sus, fara ales UNPR. De asemenea UNPR pretinde minim doi presedinti de Consilii Judetene.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.