Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

1 mai sărbătorit special, cu multe pensii speciale

La masa de prânz a zilei de 1 mai servim SPECIAL, pensii speciale la aperitiv, pensii speciale la felul întâi, doi și obligatoriu la desert.
Să vorbească cifrele. Din nou despre pensii speciale, cu luciditate, în onoarea zilei de 1 mai muncitoresc: când se vor elimina pensiile speciale pentru parlamentari?!
FAPTE. REALITĂȚI ROMÂNEȘTI
În anul 2017 se cheltuie 12,5 mil lei pentru pensiile speciale ale deputaților și încă 5 mil lei pentru pensiile speciale ale senatorilor.
Să vă reamintesc că, față de cele 17 mil lei pentru pensiile speciale ale parlamentarilor, se cheltuie doar 1 mil lei pentru dezvoltarea industrială și creșterea competitivității industriei producătoare românești?! Ca să vă dau un singur exemplu.
Atașez și celelalte pensii de serviciu plătite de casa de pensii și susținute masiv de bugetul de stat (pentru componenta de necontributivitate), de unde vedem că pensiile de serviciu ale parlamentarilor sunt "cele mai mici" dintre pensiile speciale de serviciu, plătite în luna martie 2017:
- 1420 de pensionari din domeniul aeronautic civil cu o pensie medie de 10.815 lei, din care 2.749 lei plătiți de casa de pensii din BASS (principiul contributivității) și 8.083 lei de la bugetul de stat - BS (principiul special de serviciu);
- 3.334 de pensionari procurori și judecători cu o pensie medie de 10.459 lei pe lună, din care 2.196 lei din BASS și 9.367 lei din BS;
- 552 de pensionari ai Curții de Conturi cu o pensie medie de 7.493 lei pe lună, din care 2.855 lei de la BASS și 4.685 lei de la BS.
- 817 pensionari membri ai Corpului diplomatic şi consular al României cu o pensie medie de 5.375 lei, din care 2068 lei se plătește de la BASS (principiul contributivității) și 3.455 de la bugetul de stat - BS (principiul special de serviciu);
- 1.724 pensionari foști personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor cu o pensie medie de 3.621 lei pe lună, din care 1.529 lei de la BASS și 2.171 lei de la BS;
- 650 de pensionari parlamentari cu o pensie medie de 3.345 lei pe lună, din care 2.055 lei de la BASS și 1.697 lei de la BS.
Apoi, comparați-le cu toate celelalte pensii speciale sub forma indemnizațiilor speciale la pensionare (NU speciale de serviciu, în următorul tabel, la nivele mult mai mici ale pensiilor medii pe lună), dar și cu celelalte pensii ale populației, pe categorii, gen și județe plătite în luna martie 2017. Găsiți toate aceste informații structurate aici: http://www.andreeapaul.ro/sa-vobeasca-cifrele-despre-pensiile-speciale-cu-luciditate/. Te doare capul!

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.