Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

10 milioane euro recuperați la buget

andreea paul

În aceste zile în care toată lumea se întreabă cine și cât a furat, e timpul să arătăm ferm că unii politicieni au reușit să aducă bani la buget.

În cazul meu, în urma analizei pentru teza de doctorat a practicilor anticoncurențiale, am descoperit un periculos și costisitor cartel pe piața românească a insulinei, care lovea în bolnavii de diabet și în bugetul public de sănătate. L-am prezentat Departamentului de Politici Economice și Sociale al Președinției. Am publicat concluziile investigației mele în anul 2005 în ziarul ”România Liberă”. Consiliul Concurenței a demarat după o săptămână o anchetă, iar în anul 2008 a stabilit cea mai mare amendă până la acea vreme împotriva unui cartel pe piața românească.

Stabilirea amenzilor e una, încasarea lor e alta. Să ne reamintim: http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-2510447-cartelul-piata-insulinei-amendat-consiliul-concurentei-22-6-milioane-euro.htm?nomobile. Au urmat contestațiile, procesele și în final executarea efectivă. Am cerut recent aceste informații: s-au încasat la buget peste 45 milioane de lei în urma cazului pe care l-am deconspirat.

Adică circa 10 milioane de euro recuperați la buget. Așadar, SE POATE!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.