Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Accident AVIATIC în Iran - Cel puțin 15 persoane au murit / UPDATE2

breaking news

UPDATE - Cel puțin 15 persoane au murit luni în Iran, după ce aeronava militară cargo Boeing 707 la bordul căreia se aflau s-a prăbușit în apropierea unui aeroport din provincia Alborz, au anunțat reprezentanții armatei, citați de presa locală și Reuters, conform Mediafax.

„O aeronavă cargo Boeing 707 care transporta carne din orașul Bishkek din Kârgâzstan a aterizat forțat în apropierea aeroportului Fath”, au declarat reprezentanții armatei, citați de agenția de presă semi-oficială Fars.

Postul de televiziune de stat din Iran anunțase inițial că zece persoane au decedat în urma incidentului aviatic.

UPDATE - The Sun relatează că un avion de transport marfă s-a prăbuşit după ce pilotul a pierdut controlul aeronavei la aeroportul Karaj din Iran, potrivit news.ro.

Conform informaţiilor existente până la cest moment,  10 persoane s-ar fi aflat la bordul aeronavei Boeing 707, care s-a prăbuşit în timpul procedurilor de aterizare.

Imaginile arată cum fumul se ridică de pe pistă iar pompierii pot fi văzuţi cum se îndreaptă spre locul incidentului.

Purtătorul de cuvânt organizaţiei pentru aviaţie a Iranului, Reza Jafarzadeh, a declarat pentru postul de stat IRIB: „Avionul de marfă Boeing 707 s-a prăbuşit pe pistă în timpul aterizării”.

Presa locală informează că pilotul a încercat aterizarea la Karaj, în apropierea capitalei Teheran, pentru ca apoi să piardă controlul aeronavei.

Conform agenţiei Fars News, avionul s-a lovit de zidurile aeroportului şi apoi s-a prăbuşit în apropierea unui cartier rezidenţial din apropierea aeroportului. Avionul ar fi transportat carne din Kârgâzstan.

* știrea inițială

O aeronavă Boeing 707, la bordul căreia se aflau nouă persoane, s-a prăbușit luni în apropierea aeroportului Fath, situat la vest de Teheran, relatează Euronews, menționând că momentan nu există informații privind persoanele de la bord, conform Mediafax.

Aeronava cargo s-a prăbușit în apropierea orașului Karaj din provincia Alborz.

„Nu avem momentan informații clare despre accident”, a declarat Pirhossein Kolivand, directorul Serviciului de Urgență din Iran.

Conform informațiilor apărute în presa iraniană, persoanele aflate la bordul aeronavei au fost găsite decedate. Mai multe echipaje de salvare au fost trimise la locul incidentului.

„Nu știm momentan dacă este o aeronavă iraniană sau străină”, a declarat un oficial local pentru postul de televiziune național din Iran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.