Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afară, departe, pe câmp - premieră oficială la Teatrul de Comedie pe 7 februarie

www.fundatiacaleavictoriei.ro
teatru odeon

Spectacolul "Afară, departe, pe câmp", după un scenariu dramatic de Cătălin Ştefănescu, cu regia şi scenografia semnate de Alexandru Dabija, va fi prezentat în premieră oficială pe 7 februarie la Sala Studio a Teatrului de Comedie.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, "Afară, departe, pe câmp" este o biografie "interioară" a avangardei literare, cu Urmuz şi Tzara în frunte, mişcare pornită din revolta marginalilor culturii care se opuneau cu armele absurdului, "ideilor de-a gata" care au bântuit fără încetare, decenii la rând, arta, politică şi peisajul social românesc.

Spectacolul lui Alexandru Dabija, bazat pe un scenariu dramatic de Cătălin Ştefănescu, cu fragmente din Urmuz, Ionathan X. Uranus, Sesto Pals, Grigore Cugler, Saşa Pană şi Benjamin Fundoianu, demonstrează, de asemenea, că râsul a fost garanţia sănătăţii morale a celor care au spus NU! tuturor sistemelor care au înregimentat şi degradat fiinţa umană, precizează organizatorii.

Citește și: PNL cedează parțial în fața USR în scandalul privind viza de flotant

"Am zăcut luni de zile pe tot felul de nisipuri. E un noroc să ai marea aproape. Tot un noroc e să ai în literatură şi limbă o liotă de scriitori cum au fost cei de la 1916-1930. Moderniştii, suprarealiştii. Ca şi cu marea, dacă o ai, e bine să umbli pe ea. Aşa că, deşi Urmuz considera teatrul 'o artă minoră' şi poate avea dreptate, am umblat şi noi prin textele lor, ale suprarealiştilor. Să ne fie de bine", a declarat Alexandru Dabija.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Dorina Chiriac, Ilona Brezoianu, Andreea Samson, Bogdan Cotleţ, Dan Rădulescu, Dragoş Huluba, Liviu Pintileasa, Anghel Damian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.