Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE pledează pentru capitalul românesc și repatrierea românilor din diaspora!

La câteva zile de la terminarea alegerilor parlamentare, după o săptămână marcată de preocupările de a ajunge la putere a USR și a partidelor autoproclamate de dreapta, PNL și PMP, partide falimentate ideologic de către proprii lideri, reprezentantul ALDE, singurul partid liberal românesc, domnul Calin Popescu Tăriceanu, apară capitalul românesc având un mesaj puternic către diaspora românească și rolul pe care acesta trebuie sa-l aibă aici, în România.

Sunt peste patru milioane de români către trăiesc în afara țării, iar statul român trebuie să-si pună problema la modul serios pentru repatrierea acestora. În ultima vreme s-a discutat foarte puțin despre această prezență românească în străinătate și de reîntoarcerea lor acasă în România, față de cât s-a discutat de emigranții sirieni.

Cu toată înțelegerea referitor la tot ce înseamnă ajutorul celor care bat la porțile Europei, semnalul de alarma tras de dl. Calin Popescu Tăriceanu ar trebui să preocupe în cel mai înalt grad viitorul Guvern al României, dacă în ultimul an de zile  Guvernul Cioloș și președintele Ioannis au fost total absenți în rezolvarea problemelor reale ale românilor de pretutindeni, tema privind repatrierea românilor din diaspora neexistând în planurile celor doi oameni politici, a domnilor Cioloș și Ioannis!

Referitor la etapă peste care trebuie să treacă statul român, ALDE, prin mesajul domnului Tăriceanu, transmise că aceasta nu poate fi parcursă altfel decât prin protejarea și sprijinul capitalului românesc, reținerea profitului în România, pentru crearea locurilor de muncă, aspect iarăși neglijat de guvernarea tehnocrată, subiect care a dispărut complet de pe agenda președintelui Ioannis, președinte mult mai preocupat de amestecul în viată politică a partidelor politice și luptele interne dintre formațiunile prezente în peisajul politic românesc.

Aș mai adăuga la acest capitol, faptul că România a bătut pasul pe loc în ultimul an, fiind evidente pierderile tării după această perioadă de guvernare tehnocrată , guvernare care a generat blocaje instituționale și pierderea tuturor oportunităților care ar fi condus la creșterea locurilor de muncă, apariția de noi societăți cu capital românesc, promovarea acestora pe piețele externe potrivit profilului economic și productiv pe care acestea ar fi trebui să-l cuprindă.

Așadar, prin politici economice solide, adaptate la posibilitățile potențialului economic românesc, potrivit ALDE antreprenorii români trebuiesc sprijiniți, capitalul românesc încurajat, limitate la maxim pierderile economice cauzate de fuga de capital către alte țări, încurajată prosperitatea în România, pentru că „nu exista prosperitate fără democrație și fără respectarea drepturilor individuale”!

 

 

 

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.