Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă la Roșia Montană - Mobilizare de amploare după o avarie la sistemul de golire a Barajului Lacului Tăul Mare

breaking news stiripesurse.ro

Mobilizare amploare în Apuseni, după o avarie la sistemul de golire de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare. S-au desprins pietre din baraj care au blocat vanele care permit deversarea controlată a apei.

Ca urmare a informării primite prin apel 112 de la primarul comunei Roșia Montană, prin care s-a semnalat o avarie la golirea de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare, până la acest moment, la nivelul județului Alba au fost luate următoarele măsuri:

- convocarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență al comunei Roșia Montană;

- întrunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județui Alba;

- activarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției;

- alertarea grupei operative și creșterea capacității de intervenție, prin suplimentarea personalului operativ cu cel aflat în turele libere;

- dislocarea următoarelor forțe și mijloace în zona Lacului Piscicol Tăul Mare: două autocamioane de intervenție dotate cu motopompe remorcabile de mare capacitate (fiecare 10.000 l/min); două autospeciale 4x4 cu capacitate mărită de trecere; două microbuze de transport; trei ofițeri, 40 de subofițeri și soldați aparținând ISU Alba; buldozer asigurat prin grija administrației locale, pentru facilitarea accesului autospecialelor de intervenție; personal aparținand IPJ si IJJ pentru asigurarea ordinii publice și a celorlalte măsuri specifice.

În cadrul ședintei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, au participat, în sistem de teleconferință, și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și inspectorul general al IGSU, general- locotenent Dan-Paul Iamandi.

Totodată, din ordinul inspectorului general al IGSU, a fost suplimentată resursa de intervenție cu alte 4 motopompe de mare capacitate din județele Bihor, Cluj, Hunedoara și Mureș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.