Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Dumitru, prima campioană olimpică de judo a României: 'Îl susțin pe George Teșeleanu la conducerea Federației Române de Judo.Candidez în echipa lui'

Radu POP
alina dumitru

− Alina Dumitru, sunteți cel mai bun judoka din istoria judo-ului românesc. Cum priviți azi performanța din 2008, de la Beijing, când ați obținut prima și deocamdată singura medalie olimpică de aur pentru România la acest sport?

− E cea mai frumoasă amintire a vieții mele sportive și cea mai mare mândrie din cariera mea de judoka. Momentul crucial la acea olimpiadă a fost victoria din semifinală împotriva japonezei Ryoko Tani, campioana en-titre, neînvinsă de 12 ani de zile. După acea victorie, am ajuns în finală și am simțit că medalia de aur nu poate să-mi scape.

Mi-am dorit să fiu o deschizătoare de drumuri pentru judo-ul românesc, în special pentru cel feminin și să arăt că și româncele pot câștiga cele mai prestigioase competiții de judo din lume. Îmi doresc ca o altă judoka din România să repete cât mai curând performanța pe care am reușit-o eu la Olimpiada de la Beijing.

− Ce credeți că-i trebuie judo-ului românesc pentru a avea astfel de performanțe în viitor?

− Avem nevoie de investiții mai mari în judo, de promovare mai intensă în favoarea acestui sport și de introducerea judo-ului pe scară largă în rândurile copiilor. Cu o bază de selecție lărgită și cu stimularea interesului pentru judo, România va fi în stare să producă noi performeri în anii care vin, atât la feminin, cât și la masculin.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

− Săptămâna viitoare au loc alegerile pentru conducerea Federației Române de Judo. Cum vedeți aceste alegeri și în ce măsură vă veți implica?

− Judo-ul din România se poate dezvolta, iar pentru asta e nevoie de o mobilizare superioară la nivelul forului de conducere al acestui sport. Am apreciat eforturile actualei conduceri a FRJ, dar știu că se poate face mai mult pentru judo.

Cred că e nevoie de o schimbare la vârf și de aceea îl susțin pe domnul George Teșeleanu, care va candida pentru funcția de președinte al Federației Române de Judo la alegerile din 24 februarie. În același timp, voi candida și eu la aceste alegeri pentru o funcție de vicepreședinte, fiindcă vreau să mă implic mai mult în susținerea acestui sport, căruia îi datorez atât de mult.

− De ce ați optat pentru susținerea lui George Teșeleanu și ce credeți că ar trebui schimbat în conducerea judo-ului în România?

− Opinia mea e că George Teșeleanu poate aduce mai multă transparență și mai multă eficiență la FRJ și în judo-ul românesc, în general. Apreciez experiența lui de management în judo și în afaceri, precum și pregătirea științifică pe care o are. Îl consider un om foarte pregătit, echilibrat, care crede cu adevărat în forța judo-ului de a forma caractere și care e dispus să facă eforturi importante pentru binele judo-ului, al sportivilor și al antrenorilor de judo.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

− Dvs. faceți echipă cu George Teșeleanu, în timp ce actualul președinte al FRJ, Cozmin Gușă, un fost politician, face echipă cu Aurelian Bădulescu, alt politician, fost viceprimar al Capitalei, care s-a remarcat în ultimii ani prin diverse scandaluri și ieșiri în decor. Cum vedeți această înfruntare pentru alegerile din 24 februarie?

− Cred că Federația Română de Judo trebuie să facă doar politica judo-ului. De altfel, viziunea echipei noastre, a lui George Teșeleanu și a mea, e aliniată cu strategia Federației Internaționale de Judo. Iubitorii judo-ului trebuie să vadă o conducere a FRJ care dă totul pentru acest sport, care promovează respectul, înțelepciunea, autocontrolul, fair-play-ul.

Îi îndemn pe oamenii de judo să fie alături de George Teșeleanu și de mine pentru a începe un nou capitol în istoria acestui sport în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.