Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA, semnal important pentru Guvernul Cioloş şi DNA

hans klemm

Parteneriatul dintre Statele Unite ale Americii şi România este "mai puternic ca oricând", în special în privinţa securităţii, a declarat joi, la Bucharest Forum, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, care a adăugat că a fost rugat de preşedintele Iohannis să se concentreze pe relaţia economică dintre cele două ţări. 

"Unitatea în interiorul Europei şi parteneriatul între SUA şi Europa sunt absolut indispensabile pentru securitatea şi prosperitatea globale", a afirmat diplomatul, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Klaus Iohannis, întâlnire cu Procurorul General: Cine a greșit va plăti / VIDEO

El a spus că, în urma unei evaluări la Washington, s-a ajuns la concluzia că relaţia dintre România şi SUA este la cel mai înalt nivel.  "Recent am participat la evaluarea anuală a relaţiilor România - SUA, în Washington. (...) Concluzia ambelor guverne a fost că în prezent, octombrie 2016, relaţiile România - SUA nu au fost niciodată mai puternice şi nu au avut o contribuţie mai puternică la acordul transatlantic", a spus Klemm. 

El a detaliat că România nu doar că se va încadra în cererile de la Summitul NATO din Ţara Galilor de a acorda 2% din PIB Apărării, ci "contribuie în mod profund la securitatea transatlantică şi la cea din regiunea Mării Negre, dar şi în zone îndepărtate, precum Afganistan şi Irak". "În privinţa securităţii, parteneriatul nostru bilateral nu a fost nicicând mai puternic", a spus ambasadorul. 

El s-a referit şi la relaţia economică între cele două ţări. "Preşedintele Iohannis mi-a spus că România doreşte mai multe de la SUA în ceea ce priveşte relaţia economică şi m-a rugat să mă concentrez pe dezvoltarea unor relaţii bilaterale de comerţ sau de investiţii", a mărturisit Klemm.

Vezi şi: Dacian Cioloș DĂ ASIGURĂRI: 'Nu voi candida la alegeri și nici nu voi intra în vreun partid'/ VIDEO

El a remarcat totodată contribuţia actualului Guvern la mediul economic.  "Dacă avem succes în acest domeniu, se întâmplă şi datorită influenţei Guvernului Cioloş de a îmbunătăţi promovarea investiţiilor şi schimburilor comerciale, climatul de afaceri din România, stabilirea unei strategii naţionale pentru energie, de a se adresa unor investitori-cheie, inclusiv companii foarte importante din SUA", a detaliat Hans Klemm. 

Ambasadorul a reiterat aprecierea pe care SUA o au la adresa luptei anticorupţie din România. "Lupta României împotriva corupţiei a făcut ca această ţară să crească nu doar în ochii SUA, (...) ci să devină un exemplu pentru această parte a lumii", a spus Hans Klemm. "Contribuţiile României au dus la acest moment în istorie în care parteneriatul nostru este mai puternic ca oricând", a subliniat el. 

Ambasadorul SUA a amintit de alegerile ce vor avea loc, la sfârşitul anului, atât în SUA, cât şi în România.  "Provocarea este, acum, când SUA au în faţă o perioadă esenţială de alegeri iar România are, de asemenea, o perioadă esenţială de alegeri, ca aceste două ţări să iasă din aceste momente politice în starea în care pot continua să îşi întărească legăturile şi să contribuie la securitatea europeană, transatlantică şi aici, în regiunea Mării Negre", a declarat Klemm.  "Noul Guvern care va veni la putere sper că va avea o 'moştenire' pe care să clădească mai târziu", a adăugat el.

Vezi şi: Şase partide în cinci ani. Cel mai nou lider ALDE explică alegerea/ AUDIO

Hans Klemm a completat că, în România, în viitor, "eforturile de reformă a administraţiei publice sunt foarte importante, lupta împotriva corupţiei este foarte importantă, creşterea pieţei de capital străin". 

Bucharest Forum se desfăşoară până vineri, sub auspiciile Aspen Institute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.