Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antrenorul Mircea Lucescu: 'Un om de vârsta mea poate veni la echipa națională doar ca un consilier'

Mircea Lucescu

Antrenorul Mircea Lucescu a negat posibilitatea să mai revină vreodată ca selecționer la echipa națională a României. În schimb, tehnicianul de 74 de ani spune că o poziție mai potrivită pentru el ar fi una de consilier, anunță MEDIAFAX.

"Asta cu mine la echipa națională, a lui Răzvan, este o glumă. Un om de vârsta mea ar putea reveni într-o astfel de funcție doar ca un consilier. E momentul antrenorilor tineri, entuziaști, cu putere de muncă, cu putere de convingere, cu forța de a-i îndruma pe cei tineri", a declarat Lucescu, luni, la Digi Sport.

Citește și: SURPRIZĂ din PSD: Claudiu Manda anunță că social - democrații sunt cea MAI MARE FORȚĂ politică din Dolj

Lucescu, ultima oară selecționer al naționalei Turciei, spune că rolul său a fost de a întineri lotul, descoperind jucători talentați, "pe care nimeni nu-i vedea".

"Adevărat, nu demult am fost la naționala Turciei, dar acolo am avut un alt scop. Am transformat o echipă care avea o medie de 32 de ani într-una tânără, cu medie de 23 de ani. De aceea m-au chemat la ei. Echipa Turciei are acum cea mai tânără apărare, cu jucători descoperiți de mine, pe care nimeni nu-i vedea.

Noi avem jucători tineri, dar depinde cum îi crești și contează impactul pe care-l au cu antrenorul. Eu, cu ăștia tineri de la naționala Turciei am și acum o relație extraordinară. Când am plecat de acolo am primit promisiunea că cei tineri vor fi păstrați", a mai spus Lucescu.

Mircea Lucescu a pregătit naționala Turciei în perioada august 2017-februarie 2019, funcția sa fiind preluată ulterior de Senol Günes, în mandatul căruia s-a obținut calificarea la Campionatul European din 2020.

Citește și: Dacian Cioloș a vorbit deja cu președintele Klaus Iohannis: mesajul transmis de liderul PLUS

Luni, Federația Română de Fotbal a anunțat că Mirel Rădoi este propunerea Comisiei Tehnice pentru postul de selecționer al primei reprezentative. Propunerea va fi dezbătută în Comitetul Executiv al FRF, în cadrul ședinței de marți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.