Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boieng se prăbușește! Un grup aeronautic european va redeveni cel mai mare producător de avioane din lume

amcham.ma
boeing

Airbus a confirmat marţi că livrările sale au crescut cu 28% în primul semestru din acest an, la 389 de aeronave, astfel încât pentru prima dată în ultimii opt ani grupul aeronautic european şi-a depăşi rivala americană Boeing, transmite Reuters, conform agerpres.ro

La rândul său, Boeing a informat marţi că livrările sale au scăzut cu peste o treime în primele şase luni din 2019, afectate de reţinerea la sol a avioanelor 737 MAX. În total, Boeing a livrat companiilor aeriene 239 de avioane în primul semestru, cu 37% mai puţin decât cele 378 avioane livrate în perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care peste 150 de avioane 737 MAX au fost produse, dar sunt parcate la sol. 

Luni, publicaţia franceză Les Echos anunţa că Airbus a fost foarte aproape de a-şi îndeplini ţinta internă de livrări, în timp ce îşi menţine obiectivul anunţat public, de a livra anul acesta 880-890 aeronave. 

În primul semestru din acest an, Airbus a avut 88 de comenzi nete, depăşind cu uşurinţă Boeing. Grupul aeronautic american a fost puternic afectat după ce companiile aeriene au decis să suspende zborurile avioanelor Boeing 737 MAX din motive de securitate, în urma tragediilor aviatice din Indonezia şi Etiopia.

SURSE - Klaus Iohannis va negocia direct pentru Laura Codruța Kovesi: susținere TOTALĂ


Anul acesta, Airbus ar putea redeveni cel mai mare producător de avioane din lume, pentru prima dată din 2011, dar analiştii avertizează că Airbus şi Boeing s-ar putea confrunta anul acesta cu o reducere a comenzilor din cauza încetinirii economiei globale, a escaladării tensiunilor comerciale şi a incertitudinilor politice. 

Anul trecut, Airbus a raportat vânzări de 67 de miliarde de euro şi a avut aproximativ 129.000 de angajaţi pe plan global. 

Surse din industrie au anunţat că Airbus intenţionează să majoreze producţia de avioane din familia A320 la 71 pe lună. De asemenea, a afirmat Michael Schoellhorn, Airbus face eforturi pentru eficientizarea fabricilor sale din Europa şi ar putea face noi achiziţii. 

Airbus discută cu grupul canadian Bombardier despre o fabrică scoasă la vânzare în Belfast, Irlanda de Nord. Unitatea produce aripi pentru avioanele A220 pe care Bombardier l-a vândut anul trecut Airbus.

Naturalistul David Attenborough, previziuni cutremurătoare: 'Peste 20-30 de ani schimbările climatice vor provoca uriaşe tulburări sociale'


În 2018, Airbus a acceptat să achiziţioneze o participaţie majoritară la CSeries Aircraft Limited Partnership, divizia grupului canadian Bombardier care produce şi vinde avioanele CSeries. 

În urma preluării CSeries, Airbus va putea oferi companiilor aeriene atât avioane CSeries, cât şi propriile sale aeronave, îşi va îmbunătăţi eficienţa şi va putea reduce semnificativ preţul componentelor, apreciază analiştii. 

Deşi Bombardier va pierde controlul diviziei, unde a investit şase miliarde de dolari pentru dezvoltarea avioanelor, asocierea cu Airbus va fi benefică datorită reducerilor de costuri şi a reţelei de vânzări mai bune. 

Airbus este un lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă, de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, precum şi numărul unu în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.