Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boom de bebeluși Covid? Datele din Australia infirmă teoria

stiri.md
bebelusi

Rata de fertilitate a Australiei continuă să scadă vertiginos, numărul nașterilor înregistrate scăzând sub 300.000 pentru prima dată în ultimii 14 ani, scrie The Guardian, conform Mediafax.

Cifrele publicate miercuri de Biroul Australian de Statistică arată că anul trecut au fost înregistrate 294.369 de nașteri, o scădere de 3,7% față de 2019. Scăderea din anul precedent a fost de 3%.

Rata totală de fertilitate (TFR) a scăzut la un nivel minim record de 1,58 copii pe femeie.

Directorul demografic al ABS, Beidar Cho, a declarat că numărul mai mic de nașteri în majoritatea regiunilor poate fi atribuit în mare parte „unui an marcat de restricții COVID-19".

La rândul său, Aude Bernard, lector superior la Facultatea de Științe ale Pământului și Mediului de la Universitatea din Queensland, a declarat că natalitatea a fost probabil cea mai scăzută din ultimul secol. În opinia lui Bernard, această etapă va fi de scurtă durată și va exista o creștere a numărului de persoane care pur și simplu au amânat să aibă copii din cauza incertitudinii de dinaintea pandemiei.

Scăderea ratei de fertilitate a fost cea mai mare în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, scăzând cu aproape două treimi. Copiii născuți de femeile cu vârste cuprinse între 40 și 44 de ani aproape că s-au triplat, ajungând la 15,2 la 1.000 de femei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.