Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Fostul șef DIPI Gelu Oltean și 'prietena' sa, Vanessa, LUNGESC NEJUSTIFICAT dosarul 'Ayahuasca' - Avocat amendat cu o mie de lei pentru trei RECUZĂRI

stiridecluj.ro
gelu oltean

Fostul șef al DIPI, Gelu Oltean, și amica sa, Vannesa Youness, pare că se tem de magistratul ce le-a fost repartizat în cauză și au încercat prin apărătorii lor recuzarea sa de trei ori.

Toate cele trei încercări de a scăpa de către judecătoarea Sorina Florea de la Tribunalul Dâmbovița au fist analizate separat de alte complete de judecată din cadrul aceleiași instanțe și au fost respinse.

Citește și: FIȘA MEDICALĂ a victimei DECEDATE a SECTORIȘTILOR de la Secția 16 după actele de TORTURĂ - Leziuni la cap, piept mâini și picioare și 25-30 de zile de îngrijiri

După a treia cerere de recuzare, din 22 martie, respinsă de un alt complet al instanței, judecătorii au stabilit amendarea avocatului celor doi, Mihai Popa, cu o mie de lei.

Anterior același avocat a cerut recuzarea magistratului Sorina Florea pentru alte motive în 15 februarie iar în decembrie 2020 a cerut să se constate că instanța nu ar fi legal constituită

Citește și: BREAKING! Anchetatorii deschid dosar de MOARTE SUSPECTĂ în cazul celei de-a DOUA VICTIME a SECTORIȘTILOR de la Secția 16 - Este vorba despre bărbatul TORTURAT

Toate aceste cereri au fost respinse ca fiind „neîntemeiate”.

Între motivele unei cereri de recuzare se pot număra incompatibilitatea unui magistrat, procuror sau judecător sau lipsa acestuia de imparțialitatea în cadrul procesului penal.

Dosarul în care sunt judecați cei doi stagnează de luni bune în faza camerei preliminare, la Tribunalul Dâmbovița.

Citește și: BREAKING! URINA pe VICTIMA sa și STRIGA 'Vezi, mă, ce poate să facă Poliția Română?'-Sindicalistul ȘEICARU și polițiștii Secției 16 au urmărit UMILIREA victimei

Fișă de dosar

DIICOT a anunţat în 5 martie trimiterea în judecată a lui Gelu Oltean, Vanessa Youness şi Thomas Lishman pentru pentru constituirea unui grup infracţional organizat, punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unui local pentru consumul ilicit de droguri, desfăşurarea de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc fără drept, trafic de droguri de mare risc fără drept, introducere în ţară de droguri de mare risc, fără drept, trafic de produse sau substanţe toxice, efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse despre care trebuia sau putea să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Citește și: BREAKING! OMERTA polițiștilor acuzați de TORTURĂ a fost SPARTĂ de colegii lor jandarmi - Liderul Viorel Șeicaru a fost TURNAT de un COLEG de FAPTE la judecător

”Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2017 şi până la data de 14.12.2019, inculpaţii Y.A.V., L.T.I.M. şi O.G.M au iniţiat o structură de crimă organizată, care a acţionat în mod coordonat atât pe teritoriul României cât şi pe teritoriul altor state (ex. Spania, Olanda, Franţa, Mexic) după reguli bine stabilite, pentru o perioadă de mare de timp, în scopul comiterii mai multor infracţiuni grave privind operaţiuni fără drept cu droguri, pentru a obţine direct beneficii financiare consistente şi indirect informaţii care le-au generat alte foloase materiale”, arăta la acel moment DIICOT.

Citește și: Șefii Grupului Naval Sulina, cei datori să supravegheze ce intră din Marea Neagră, SCAPĂ 'basma curată' în dosarul drogurilor pierdute în larg

Sursa citată precizează că, după constituirea grupului infracţional, inculpaţii au cooptat şi alte persoane pentru a sprijini activitatea acestuia prin contribuţii de natură materială, intelectuală sau morală, în vederea asigurării desfăşurării activităţilor ilicite, fiecare participant având un rol prestabilit, cu o arie de activităţi bine definită pentru fiecare din membrii grupării.

Mai precis, explică DIICOT, în dosar, la clinica Vanesei Youness ar fi avut loc adevărate sesiuni ritualice pe parcursul cărora celor care erau prezenți li se ofereau pocale cu fiertură din plante ce conțin substanța incriminată de normele penale românești. Pentru aceste sesiuni „spirituale” Youness și Olteanu ar fi încasat sume uriașe de la clienții clinicii care frecventau aceste ședințe.

Ce spune DIICOT

În 9 decembrie 2019 organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpatul Thomas Lishman, cetăţean britanic, urmează să coordoneze în România, în perioada 13-15 decembrie 2019, împreună cu inculpata Vanessa Youness, prin intermediul a două companii globale internaţionale, într-o locație ce urmează să fie comunicată ulterior participanților, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ayahuasca, băutură tradițională folosită de triburi amerindiene ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine - drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor.

Străinul, spun procurorii,  își promova evenimentele de acest gen prin intermediul unui website, folosind ca acoperire o firmă de turism, înregistrată în paradisul fiscal Isle of Man, situată în Marea Irlandei.

Citește și: Fost șef de la vârful Jandarmeriei EXECUTAT SILIT de 'vătaful' Corcodel pentru un 'un împrumut' - Cum îi ținea șeful BAD la degetul mic pe mai marii IGJR

Sume astronomice pentru o „doză” de ceai

Pentru participarea la evenimentul din România, arată DIICOT, participanții trebuiau să achite suma de 550 de euro de persoană dacă acceptau să fie cazați în camere pentru două persoane sau 1.100 de euro de persoană dacă participantul dorea să fie cazat singur, iar sumele de bani trebuiau virate într-un cont indicat de către organizator.

Înscrierea participanților se efectua prin completarea mai multor date personale pe respectivul website și ulterior prin condiţionarea participării de o recomandare transmisă prin email de un alt participant la un eveniment anterior.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că cele două companii organizează retreat-uri care au fost interzise de comunitatea internaţională deoarece pun în pericol vieţile participanţilor, iar substanţele halucinogene utilizate în cadrul ritualurilor sunt interzise.

Citește și: Curajul NEBUN al unui subordonat al 'vătafului' de la BAD a Jandarmeriei - A notat în REGISTRU PARALEL toată motorina sustrasă pentru ferma lui Marian Corcodel

În 14 decembrie 2019, a fost efectuată o percheziţie domiciliară pe raza localitatăţii Răcari, judeţul Dâmboviţa, iar cu ocazia pătrunderii în imobilul percheziţionat au fost identificate spaţii de cazare în clădirea principală a clinicii unde se afla un număr de 42 de persoane printre care şi inculpaţii Gelu Oltean, Vanessa Youness și Thomas Lishman.

Kilograme de plante găsite la percheziții

În urma percheziţiei domiciliare au fost ridicate trei kilograme ayahuasca, ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine - drog halucinogen de mare risc, precum şi două kilograme de fragmente vegetale ce conţin aceleaşi substanţe.

În 15 decembrie 2019, Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile, dar aceștia au eliberați ulterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.