DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Când unii nu văd pădurea de copacii personali

Nu îmi ajungeau pe cap "dulăii" asmuțiți de Iohan, acu' m-am procopsit și cu furia ecologiștilor ”profesioniști”. Că de ce mă ocup eu de altceva decât de probleme de mediu? Că de ce nu merg prin țară să culeg gunoaie? Că de ce nu umblu la plantat de Paulownia? Că, știu ei mai bine, asta așteaptă lumea de la noi și așa vom ajunge la 5℅.

Pentru că nu sunt în poziția să primesc lecții de politică, ci să dau, și pentru că "ecologiștii" români tind să confunde activitatea unui Partid cu a unui ONG, mă văd nevoit să tai coada la pisică...
Dragi visători, Partidul Ecologist luptă din 1990 pe scena politică. Eu abia acum am ajuns aici, dar l-am găsit la 1℅. Și nu a fost niciodată mai sus. Ori, acesta este un partid, nu un ONG, nu un SRL, nu un tocilar interesat doar să își umple CV-ul. Dacă partidul nu ia voturi, e degeaba, e ca și cum nu ar fi nimic, doar o bodegă veche, cu un nume frumos. Gen PNTCD sau, în curând, PNL...
Filozofia politică e simplă: dacă nu ajungi la guvernare, nu schimbi nimic, strigi doar de pe margine, degeaba. Știți vorba aia: câinii latră, ursul trece mai departe. Ori, ca sa ajungi urs, trebuie sa obții voturi. Ca să obții voturi, trebuie să vorbești pe limba oamenilor. Iar românii nu sunt preocupați mai deloc de problemele de mediu. A ne cantona doar pe ”eco” e sinucidere politică. Trebuie să oferim soluții integrate, la toate problemele românilor, nu doar la cele de mediu. Trebuie să le arătăm că ne ocupăm și de salariile și pensiile lor, ca și de educația sau siguranța lor.
Uite, să vorbim "documentat"... Eurobarometrul din această primăvară ne arată limpede (pe ultima coloană) că doar 5℅ dintre români consideră problemele de mediu o prioritate. Dintre aceștia, abia 1℅ te mai și votează. În traducere, când aud că ești "ecologist", cei 95℅ de votanți spun ca ești bun la casa omului, dar mergi de taie lemne în curte și dormi în șură, că el are loc în casă doar pentru bucătar.

content-image

Realizați acum de ce, la nivelul acesta de "durere" verde, politicienii își permit să facă tot ce au chef în mediu și în păduri? Mai cârpesc doar când crapă rău ceva, o Roșie, un Șist. În rest, ei știu prea bine că românul vrea pâine și circ. Animale, eventual în arenă, și copaci, doar pe foc. De aceea, trebuie lucrat altfel, lupta trebuie dusă pe terenul politic.
Am ales Partidul Ecologist ca pe o provocare, cu intenția de a-l crește. Deși e un curent politic serios, cu tradiție, cu intenții nobile, în România, numele ne handicapează din start, creează un blocaj mental în capul românului. De aceea, eu, ca vector de imagine, trebuie să fac un efort suplimentar, ca să arat că putem fi mai mult decât "pădurari" amatori. Că putem guverna țara asta. Pentru că eu nu vreau doar ministerele Mediului și Pădurilor. Eu vreau tot Guvernul! Atunci pot proteja tot ce vreau și cum vreau!
În consecință, discursul nostru trebuie să fie "național", adică pe toate problemele națiunii. Nu poți salva pădurea, fără să porți și grija oamenilor! Cu "eminamente ecologist" atragi... nimic. Fapt dovedit timp de 26 de ani. Eu nu am venit aici ca să conserv acel 1℅, să mă țin încrâncenat de el, ci să îi mai adaug o cifră, să fie 10℅...

content-image

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.