Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a obținut Ungaria după summitul de la Roma: Declarația triumfală a lui Viktor Orban

Viktor Orban

Premierul ungar, Viktor Orban, a apreciat sâmbătă că în cadrul Uniunii Europene chestiunile legate de securitate şi de asistenţa socială trebuie să ţină de competenţa statelor membre, nu a instituţiilor comunitare, şi a apreciat că Declaraţia de la Roma, semnată de liderii europeni, este un document bun din perspectiva intereselor Ungariei, în text fiind incluse şi propuneri formulate de această ţară, transmite agenţia MTI.

'Putem fi mândri de Europa numai dacă suntem mândri de ţările noastre', a subliniat Orban într-o intervenţie televizată după summitul la care s-au aniversat 60 de ani de la semnarea tratatului ce a pus bazele blocului comunitar. 'O declaraţie aniversară nu poate schimba nimic', a mai spus el, estimând că blocul comunitar poate fi mândru de istoria sa, dar de acum înainte se va afla în faţa unor provocări majore, scrie agerpres.ro.

Citește și: Moarte SUSPECTĂ în Rusia: Un celebru avocat al unor critici ai lui Vladimir Putin a căzut 5 etaje în timp ce ridica o cadă

Totuşi, şeful executivului ungar a susţinut că propunerile Ungariei au fost incluse în textul semnat sâmbătă şi 'din punctul de vedere al intereselor ungurilor acesta este un document bun'. El a vorbit concret despre pasajele din text care fac referire la importanţa protejării frontierelor UE şi care menţionează că statele membre trebuie mai degrabă să ofere singure soluţii pentru problemele Europei decât să aştepte instituţiile comunitare să facă acest lucru.

Premierul ungar a mai menţionat că statele Grupului de la Vişegrad (Cehia, Polonia, Ungaria şi Slovacia) au o poziţie unitară în chestiunea ocupării forţei de muncă, unul din punctele enunţate în Declaraţia de la Roma ca prioritare pentru UE. Poziţia acestor patru state central-europene, conform declaraţiei lui Orban, este că locurile de muncă trebuie ocupate nu prin încurajarea imigraţiei, ci prin politici favorabile familiei şi prin crearea unei societăţi care să pună în valoare munca.

Citește și: Rusia face bani din arme: A vândut de 15 miliarde de dolari

Şeful executivului de la Budapesta a estimat că pasaje din Declaraţia de la Roma se abat de la această abordare, însă în ceea ce priveşte regulile care guvernează alianţa celor 27 de state principiul pe care el l-a enunţat ar fi valabil conform textului semnat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.