Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puțin 13 parlamentari de la Chișinău au sfidat și anul acesta legislația din Republica Moldova, purtând panglica 'Sf. Gheorghe'

jurnal.md
panglica sfantului gheorghe

Cel puțin 13 deputați din Parlamentul de la Chișinău au sfidat și în acest an legislația Republicii Moldova, purtând în public panglica „Sf. Gheorghe”, considerată drept simbol utilizat în acțiuni de agresiune militară, crime de război sau crime împotriva umanității. Printre cei care au încălcat prevederile Codului contravențional se numără deputați comuniști, socialiști, dar și reprezentanți ai grupării „Șor”, conform deschide.md.

Astfel, la „marșul memoriei” din Chișinău, panglica a fost purtată de socialiștii Fiodor Gagauz, Eduard Smirnov, Vladimir Odnostalco și Vlad Bătrîncea. Comuniștii care au sfidat legea sunt: Inga Sibova, Valeriu Muduc, Nicolai Rusol, Oleg Reidman și Diana Caraman.

La fel, la manifestațiile din Chișinău panglica a fost purtată și de membrul grupării „Șor”, Denis Ulanov.

Cât privește marșul din Comrat, trei deputați din Parlament au purtat în public panglica interzisă. Este vorba de socialiștii-transfugi Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski care au aderat la „Renașterea” lui Șor, precum și parlamentara Reghina Apostolova – membru al grupării „Șor”.

Săptămâna trecută, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a anunțat că utilizarea în public a panglicii bicolore „Sf.Gheorghe”, folosită de armata rusă în războiul din Ucraina, rămâne interzisă pe teritoriul R.Moldova, iar persoanele care vor încălca legea riscă amendă de mii de lei.

Potrivit Codului Contravențional, confecționarea, vânzarea, răspândirea, deținerea în vederea răspândirii și utilizarea în public a atributelor și simbolurilor general cunoscute ce sunt utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război sau crime împotriva umanității, precum și al propagandei sau glorificării acestor acțiuni, se sancționează cu amendă de la 90 la 180 de unități convenționale (4 500-9 000 lei) aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore, cu amendă de la 180 la 360 de unități convenționale (9 000-18 000 lei) aplicată persoanei cu funcție de răspundere, cu amendă de la 360 la 600 de unități convenționale (18 000-30 000 lei) aplicată persoanei juridice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.