Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Certificatele de urgenţă nu mai sunt necesare pentru obţinerea şomajului tehnic, anunță autoritățile

Agerpres
someri somaj

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri a anunţat, într-un mesaj publicat pe site-ul instituţiei, că certificatele de situaţie de urgenţă nu mai sunt necesare pentru obţinerea şomajului tehnic, anunță MEDIAFAX.

Astfel, operatorii economici care vor să aplice pentru ajutorul de şomaj tehnic trebuie să depună la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în format electronic, o cerere semnată şi datată de către angajator, declaraţie pe propria răspundere şi lista angajaţilor aflaţi în şomaj tehnic.

Citește și: Document făcut public de Dumitru Coarnă! Și fără măști de protecție, polițiștii sunt obligați să intre în misiuni cu persoane infectate cu coronavirus

În declaraţie, angajatorilor li se cere să certifice faptul că informaţiile sunt adevărate şi li se va prezenta consecinţa juridică a prezentării unor informaţii false. Răspunderea este a angajatorului/persoanei care depune cererea.

Cererile pot fi depuse la ANOFM începând cu 1 aprilie pentru perioada 16-31 martie şi începând cu 1 mai pentru perioada 1 aprilie-16 aprilie.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție îl atacă pe Streinu-Cercel: Dacă un ‘specialist’ gândea așa

Angajatorii care depun documentele la ANOFM primesc banii în termen de 15 zile de la depunerea documentelor, iar obligaţia acestora este ca în termen de trei zile să plătească sumele primite angajaţilor aflaţi în şomaj tehnic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.