Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Cină la lumina lumânărilor' - Zeci de restaurante din Lyon atrag atenția asupra creșterii costurilor energiei

myjourneytojesus.wordpress.com
lumanare

La Lyon, restaurantele vor servi cina la lumina lumânărilor pentru a atrage atenția asupra creșterii costurilor energiei.

Aproximativ 30 de restaurante din Lyon vor participa la acțiunea "cina la lumina lumânărilor" pentru a atrage atenția statului asupra creșterii prețurilor la energie, scrie Mediafax.

Pe 21 martie, Toques blanches lyonnaises vor organiza o operațiune de "cină la lumina lumânărilor" și va stinge luminile pentru a atrage atenția asupra situației critice în care se află industria restaurantelor din Lyon.

"Vom fi în întuneric pentru a simboliza lipsa de perspective de viitor pe care o avem, dar și pentru a spune că, pentru unii proprietari de restaurante, va fi în curând întuneric beznă pentru că vor închide prăvălia", mărturisește Christophe Marguin, președintele Toques blanches lyonnaises, potrivit Le Figaro.

Scopul acestei acțiuni colective este de a alerta statul să ceară "reglementarea prețurilor" și pentru proprietarii de restaurante. "Marjele noastre nu sunt uriașe și suferim și din cauza creșterii costurilor materiilor prime. Dar nu putem să ne creștem prețurile la nesfârșit. Așa că, atunci când factura la electricitate a crescut de cinci ori, suntem morți. Iar problema este că nimeni nu știe cât va plăti luna viitoare", continuă el.

Christophe Marguin dă asigurări că a văzut deja câțiva colegi care au cedat: "Da, este o profesie făcută cu pasiune, dar unii vor renunța la această pasiune. Am avut câțiva dintre ei care plângeau la telefon".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.