Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine își asumă eventualele pagube materiale ale protestatarilor?

Protestele sunt o parte importantă a democrației și oricine poate semnala o problema atunci când sunt consumate toate căile procedurale.

Se pare că în România, începem să protestam chiar și înainte de a ne apuca de lucru.

Înțeleg ca astăzi se protestează împotriva a ceva ce nu exista încă! Mă rog! Oricum ar fi, dreptul al protest și asociere trebuie respectat, dar cu respectarea legii.

Articolul 39 din Constituție face referire așa cum este și denumit la:

„Libertatea întrunirilor

Mitingurile, demonstrațiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere și se pot organiza și desfășura numai în mod pașnic, fără nici un fel de arme.

Pentru că urăsc vandalismul și prețuiesc enorm munca oricui, consider ca în atenția autorităților, dar și a organizatorilor de proteste trebuie să fie grija față de cetățeni și de oraș! Ceea ce am văzut ieri la tv. că se petrecea în SUA și uneori s-a întâmplat și în prin România, nu este bine! Magazine ale căror vitrine au fost sparte, mașini incendiate, oameni bătuți, morți se anunța la un moment dat este deja prea mult!

Consider că ar fi bine ca organizatorii protestelor așa cum au dreptul să protesteze, să aibă și obligația să își asume eventualele distrugeri de către manifestanți, să plătească o asigurare pentru eventualele daune ocazionate pe toată durata protestului și evident, cauzate de participanții la protest! Proprietatea publică sau privată nu este maidanul și locul unde oricare individ poate distruge orice după bunul plac fără, fiind încredințat ca nimeni nu îl va obliga să plătească pentru stricăciunile cauzate.

Pot înțelege un motiv de nemulțumire, dar cetățenii, restul celor care nu participa la acțiune, dar se află în imediata apropiere, trebuie să aibă garantat dreptul la siguranță și integritate, apoi proprietarii automobilelor, proprietarii de afaceri, de magazine, cafenele etc. trebuie să aibă garanția că pe unde se trec protestatarii, nimeni nu va avea de pățit nimic, iar proprietățile nu vor fi vandalizate!

Poate un proiect de lege cu privire la răspunderea organizatorilor și participanților la orice protest nu ar strica să devină realitate, pentru binele tuturor!

Trăiască democrația!

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.