Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Cererea de petrol a scăzut la 65 de milioane de barili

sonda petrol

În cadrul unor ședințe de urgență de săptămâna trecută, companiile petroliere mici și mari au discutat despre cea mai sumbră perspectivă la care un executiv din industria petrolului se poate gîndi. Pentru firmele mici, următoarele săptămâni vor fi despre a rămâne pe linia de plutire. Dar chiar și pentru cei mai mari, cum ar fi Exxon Mobil și BP, este o provocare.

În fiecare săptămână se depozitează 50 de milioane de barili de petrol, suficient pentru a alimenta Germania, Franța, Italia, Spania și Marea Britanie. În acest ritm, lumea va rămâne fără capacități de stocare până în iunie. Ceea ce nu este păstrat pe mare, este păstrat în cisterne. Garda de Coastă a SUA a declarat, vineri, că există atât de multe tancuri la ancoră în California, încât urmărește situația.

Aproximativ o treime din producția globală trebuie închisă.

Realitatea va fi probabil mai puțin severă, deoarece stocarea ar continua să elimine diferența dintre ofertă și cerere. În plus, comercianții de petrol susțin că consumul a atins probabil un fund și va începe o recuperare lentă.

Marea oprire se va resimți în rafinării. Săptămâna trecută, Marathon Petroleum Corp., unul dintre cei mai mari rafinori din SUA, a anunțat că va opri producția la o unitate din apropierea San Francisco. Royal Dutch Shell a oprit trei rafinării americane din Alabama și Louisiana. Și în Europa și Asia, multe rafinării funcționează la jumătate de capacitate. Rafinăriile americane au prelucrat doar 12,45 milioane barili pe zi în săptămâna până pe 17 aprilie, cea mai mică cantitate din cel puțin 30 de ani. Și vor veni și alte opriri de rafinării, au spus traderii și consultanții, în special în Statele Unite, unde blocajele au început mai târziu decât în Europa și cererea este în continuare în scădere. Steve Sawyer, director la Facts Global Energy, a declarat că industria de rafinare ar putea opri până la 25% din capacitatea globală în mai. „Nimeni nu va putea evita acest glonț.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.