Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP analizează miza scandalului DNA: 'E pregătirea de artilerie'

ctp

În REVISTA PRESEI de astăzi, stiripesurse.ro vă prezintă opinia jurnalistului Cristian Tudor Popescu în ceea ce poate fi numit scandalul momentului - dezvăluirile de la Antena3 care au cutremurat justiția.

Digi24:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 reacțiile politicienilor la scandalul DNA-Antena3-RTV. El spune că toate apelurile venite de la liderii PSD au un rost foarte simplu: pregătirea terenului - şi a munţiei - pentru anunţul lui Tudorel Toader privind conducerea DNA. Aşa se explică şi lipsa de interes a ministrului Justiţiei de a face o nouă sesizare către Inspecţia Judiciară, spune jurnalistul.
"Concluzia este, după mine, evidentă. E pregătirea de artilerie pentru anunțul în Parlament sau unde l-o face dl ministru al Justiției în legătură cu conducerea DNA, cu dna Kovesi. A spus foarte corect dl Toader: „la ce bun să mai sesizez Inspecția Judiciară, știu ce am de făcut”. Știau foarte bine că nu poate fi demisă în seara asta, dar toate aceste declarații, tot ce am văzut aseară, înregistrările de la tv, sunt menite să pună cartușul, să încarce lovitura pentru momentul în care, în Parlament, pe baza raportului, pe baza a ceea ce ne amenință de trei luni, că a analizat, a gândit, a meditat, pe baza a tot ce au dat CSM, Inspecția Judiciară, ne va anunţa hotărârea în legătură cu dna Kovesi. Pentru asta s-a jucat această scenetă de brigadă artistică.
Operațiunea și-a atins scopul, va rămâne (în gândul unor oameni) ideea că „nu e în regulă cu Kovesi, făcea dosare, falsifica probe, s-o dea afară, că prea am auzit multe”. Nu există nicio probă. Dna Kovesi nu e eternă acolo, nu e de neînlocuit, dar nu poate fi dată afară pe baza a nimic.
Vor fi însă destui cei care vor considera că toată această încercare propagandistică e suficientă ca dna Kovesi să fie înlăturată.
Dacă, mai mult că sigur Tudorel Toader va anunța revocarea lui Kovesi și asta va exercita o presiune, și prin intermediul opiniei publice ușor de convins prin televiziunile respective, va exercita o presiune asupra CSM și, în ultimă instanță, asupra președintelui Iohannis. Dacă Iohannis va îndrăzni să nu accepte revocarea dnei Kovesi, să știe că se face frate cu poliția politică, cu statul paralel, cu antidemocrația și cu tot ce e mai rău în țară", a declarat jurnalistul. (Mai multe detalii AICI)

Adevărul:

Guvernul de la Budapesta este cu vreo patru paşi în faţa noastră atunci când vine vorba de politica energetică, dând dovadă de un pragmatism pe care aş vrea să-l văd şi la guvernul României, indiferent de ce partid este el susţinut.
Mai întâi, Budapesta s-a opus pentru moment prelungirii acestui gazoduct până la hub-ul din Baumgarten (Austria). Adică, maghiarii vor să vămuiască ei cantitatea de gaze ce va curge prin BRUA, vrând să pună stop fluxului în Ungaria şi să construiască ei pieţe de desfacere. Aici, ţine de diplomaţia Comisiei Europene pentru a rezolva acest impas şi mai puţin de autorităţile de la Bucureşti.
Pasul doi a fost făcut rapid de autorităţile maghiare care şi-au perfecţionat legislaţia care reglementează tranzacţiile de gaze naturale pe burse. Ca sa vă dau un exemplu: la Budapesta există o casă de clearing care intervine şi îl compensează pe furnizor în situaţia în care gazul cumpărat de la un producător nu mai poate fi livrat şi trebuie să cumpere de la un altul, mai scump. La noi nu există aşa ceva. Treaba asta îl protejează pe consumator, care nu resimte creşterea de preţ.
Pasul trei: bursa maghiară şi cea sârbă pe care se tranzacţionează gazele au fuzionat, pentru a crea o piaţă regională puternică. Noi, fluierăm a pagubă. De ce au procedat aşa Ungaria şi Serbia? Pentru că ştiu că, în România, direcţia nu este spre dezvoltarea acestui domeniu, ci spre naţionalizarea singurului operator bursier privat. S-au pregătit temeinic pentru a avea un cadru tehnic şi juridic pus la punct. Mai au nevoie doar de lichiditate, adică de gaz, pentru a-l revinde mai departe.
Pasul patru: premierul Viktor Orban şi ministerul de Externe maghiar deconspiră discuţiile avute cu reprezentanţii Parlamentului şi diplomaţiei române, anunţând că firmele lor sunt gata să cumpere un volum de 4.4 miliarde de metri cubi de gaz românesc. (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

Zona de nord a Bucureştiului, unde sunt concentrate mai multe clădiri de birouri şi peste 100.000 de corporatişti, are patru gări – Otopeni, Tunari, Băneasa şi Pipera -, care ar putea deservi angajaţii din împrejurimi. Dintre acestea însă, Tunari, Pipera şi Otopeni nu sunt staţii de cale ferată pentru călători, potrivit Companiei Naţionale de Căi Ferate (CFR). Nici gara Băneasa nu este însă folosită pentru traficul de călători decât ocazional, în special în timpul verii, când acolo opresc două trenuri cu destinaţia Mangalia.
„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA are în ad­­ministrare staţiile CF Bucureşti Băneasa, Bucureşti Obor, halta de mişcare Otopeni, precum şi staţia Bucureşti Nord grupa B (Basarab). Tunari şi Pipera nu sunt staţii de cale ferată sau puncte de oprire pentru trenurile de călători. Cu ex­cep­ţia haltei Otopeni, celelalte staţii nominalizate sunt des­­chise traficului de călători”, spun reprezentanţii CFR.
„Celelalte” înseamnă Basarab – staţie care încă nu se află în centrul unui pol semnificativ de birouri, deşi zona urmează să se dezvolte, şi Băneasa, unde circulaţia trenurilor este ocazională.
Într-un răspuns transmis în 2014 de CFR către ZF, oficialii companiei spuneau că gara Băneasa este opera­ţională, însă folosirea acestei staţii pentru îm­barcarea/debarcarea de călători este opţiunea exclusivă a operatorilor de transport feroviar, care solicită traseele pentru mersul de tren, inclusiv staţiile de oprire.
Pe site-ul Infofer.ro, platforma pe care pot fi căutate trenurile CFR, staţia Băneasa nici nu este inclusă în lista de opţiuni pe care o au cei care vor să găsească informaţii despre circulaţia trenurilor.(Mai multe detalii AICI)

www.go4it.ro:

Acum că ştim destul de multe despre smartphone-urile care urmează să apară la MWC 2018, toate privirile sunt îndreptate către următoarea serie de smartphone-uri de top de la Huawei, mult aşteptata P20. Am tot primit informaţii pe căi neoficiale despre design, hardware şi capabilităţile dispozitivelor, iar acum avem la îndemână şi primele imagini 3D, realizate pe baza acestor leak-uri, care prezintă trei modele: Un P20 „normal”, echipat cu trei camere foto pe spate, un model P20 „Plus”, despre care am mai vorbit în trecut şi „mezinul familiei”, P20 Lite.
Până în prezent vorbeam doar despre P20 Plus şi Lite, însă acum vedem şi cum ar putea să arate modelul de bază, care dă numele acestei serii de telefoane. Spre diferenţă de leak-urile precedente, imaginile cu P20 dezvăluie o caracteristică neaşteptată: un senzor de amprentă pe partea din faţă a dispozitivului, poziţionat sub display. Având în vedere că P20 este aşteptat cu un sistem de recunoaştere facială cel puţin la fel de performant precum Face ID de la Apple, decizia de a păstra cititorul de amprentă este cel puţin ciudată. De asemenea, având în vedere că există deja soluţii pentru integrarea amprentei în display, includerea unui senzor tradiţional nu are foarte mult sens.
În rest, design-ul este similar cu ce am văzut în trecut, cu un ecran edge-to-edge cu un decupaj în partea de sus. Aici sunt găzduite componente precum difuzorul pentru apeluri, sistemul de recunoaştere facială şi camera frontală, cât şi senzorii pentru proximitate şi lumină ambientală. Nu în ultimul rând, avem şi primele imagini cu sistemul triple camera. Două dintre camere sunt încadrate într-un oval ieşit în relief, lucru care sugerează că senzorii lor sunt stabilizaţi, în timp ce un al treilea senzor este poziţionat sub acestea. Zvonurile spun că acesta ar putea fi un zoom care măreşte de cinci ori şi că va oferi şi un mod portret îmbunătăţit.(Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.