Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Buda, europarlamentar PNL: Reducerea decalajelor între regiunile europene, obiectiv prioritar al politicii de coeziune în CFM post-2020!

facebook.com
Daniel Buda

Grupul Partidul Popular European din Parlamentul European sprijină politica de coeziune, ca principalul vector de investiții în Uniunea Europeană. Obiectivul cheie al acestei politici este de a reduce discrepanțele socio-economice dintre regiunile europene și evitarea posibilelor decalaje. Totodată, politica de coeziune are un rol esențial în ceea ce privește sprijinirea inovării, digitalizării, dar și combaterea schimbărilor climatice, anunță europarlamentarul PNL, Daniel Buda.

Investițiile în creștere economică și locuri de muncă, inclusiv progresul social și de mediu, rămân în centrul programelor operaționale. PPE subliniază că investițiile politicii de coeziune conduc la efecte directe și clare asupra economiei europene în ansamblu. PPE sprijină dimensiunea urbană puternică a politicii de coeziune și consideră că viitoarea politică de coeziune ar trebui să își consolideze sprijinul direct acordat guvernelor locale pentru a răspunde nevoilor din ce în ce mai mari ale acestora prin finanțare sporită și instrumente adaptate de dezvoltare teritorială. Instrumentele financiare ar trebui să fie întotdeauna adaptate și complementare granturilor, pentru a maximiza producția pe teren.

Grupul PPE solicită o vizibilitatea mărită a politicii de coeziune. Creșterea vizibilității fondurilor europene a fost întotdeauna un obiectiv pentru mine. În calitate de europarlamentar, am inițiat un raport care vizează „Creșterea implicării partenerilor și a vizibilității în activitatea fondurilor structurale și de investiții europene”. Politica de coeziune este instrumentul fundamental al UE prin intermediul căruia se reduc disparitățile dintre regiuni, se generează o creștere a ocupării dar, în același timp și o sprijinire a competitivității regiunilor UE. Investițiile prin politica de coeziune au creat un impact pozitiv asupra economiilor statelor membre. În aceeași măsură, au contribuit la creșterea calității vieții de zi cu zi dar, din păcate, avantajele investițiilor nu sunt percepute întotdeauna așa cum ar trebui de către cetățenii europeni.

Trebuie să reținem că vizibilitatea în cadrul politicii de coeziune precum și oportunitățile de finanțare sunt mai degrabă o responsabilitate a autorităților locale și regionale, deoarece ele sunt interfața cea mai apropiată de cetățean, iar autoritățile locale beneficiază de cel mai ridicat grad de încredere din partea cetățenilor. Creșterea interacțiunii cu beneficiarii finali și cu partenerii implicați este esențială pentru îmbunătățirea comunicării. Este nevoie ca transmiterea mesajelor să fie pe înțelesul și ținând cont de interesul beneficiarilor. Doar printr-o comunicare eficientă între autorităţi şi organismele beneficiare se poate asigura nu doar o vizibilitate mai bună a fondurilor europene, ci şi o accelerare a absorbţiei acestora!

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.