Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniela Cîmpean: Vom dezvolta județul Sibiu cu proiecte mari, fără culoare politică

PNL Sibiu punctează o premieră la alegerile locale din 5 iunie. Pentru prima dată în istoria liberală de la Sibiu, prima poziţie a listei de candidaţi pentru Consiliul Judeţean şi propunerea liberalilor pentru preşedinţia administraţiei judeţene este ocupată de o doamnă.

Daniela Cîmpean este sibiancă, are 42 de ani şi este de meserie avocat. De zece ani este şi consilier judeţean, timp în care a fost preşedinte al Comisiei de Cultură, Învăţământ şi Culte din cadrul Consiliului Judeţean.

Daniela Cîmpean vrea să transforme judeţul prin proiecte de anvergură de dezvoltare rurală, infrastructură şi turism.

Sunteţi candidatul PNL într-un judeţ important din inima ţării. Cum credeţi că se vor poziţiona forţele politice după alegerile din 5 iunie?

Aşa este, judeţul Sibiu este unul dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite judeţe din ţară. Este un judeţ atât cu valenţe istorice, cât şi cu o puternică rezonanţă după alegerea preşedintelui Klaus Iohannis.

Misiunea PNL Sibiu, deşi pare aparent uşoară, nu e aşa! Sibiul a dat preşedintele României şi toată lumea este cu ochii pe noi, să vadă ce vom face de acum încolo. PNL Sibiu trebuie să fie mult mai riguros decât ceilalţi competitori sau adversari.

Înţelegem perfect aşteptările oamenilor de la noi şi mesajul pe care l-au dat.

Politic, am impus în organizaţie standarde de calitate şi profesionalism. Electoral, am făcut o echipă de oameni fără probleme penale, cu o selecţie internă foarte dură. Intrăm aşadar în această competiţie după o curăţenie internă şi evaluări foarte dure. Am convingerea că aceste eforturi pe care le-am făcut în organizaţie se vor resimţi.

Care sunt principalii dumneavoastră adversari în aceste alegeri?

În Sibiu situaţia este mai specială, avem deopotrivă competitori şi adversari.

Cu Forumul German, de exemplu, suntem într-o competiţie electorală acum după ce am fost parteneri în susţinerea domnului preşedinte Iohannis. Cel mai bine plasat ar fi corect să dea preşedintele de Consiliu Judeţean. Suntem însă avantajaţi în această competiţie pentru că am făcut în interior exact modificările pe care oamenii le căutau şi le aşteptau de la politică. FDGR are emblemă, noi avem multă muncă, schimbări radicale în interior care fac performanţa politică mai vizibilă şi mai apreciată.

În privinţa PSD, lucrurile sunt clare. Suntem adversari şi incompatibili. Diferenţele sunt atât de clare în materie de calitate a oamenilor, integritate, profesionalism, încât am convingerea că sibienii vor respinge clar şi ferm lipsa de voinţă politică a PSD de a se adapta la noile cerinţe şi aşteptări ale alegătorilor.

În această situaţie, dacă veţi ajunge preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, cum veţi colabora cu viitorii primari din partea formaţiunilor politice cu care sunteţi incompatibilă?

Marile proiecte pentru judeţul Sibiu nu au culoare politică. Sunt dispusă să colaborez cu orice şef de instituţie publică, de orice culoare politică în beneficiul judeţului. Eu cred că lupta electorală se încheie în dată de 5 iunie, iar de luni toţi vom trece la treabă. Consiliul Judeţean Sibiu are nevoie de o nouă viziune. Că să ne meargă cu adevărat mai bine este nevoie că instituţia Consiliului Judeţean să se transforme din una care doar cheltuie bani, în una care creează condiţii să se producă venituri pentru oameni.

Dacă oamenii câştigă mai bine, dacă sunt firme mai multe, atunci şi sumele care se strâng la bugete vor fi mai mari, fără să mărim mereu taxele şi impozitele. Consiliul Judeţean, ca şi primăriile, trebuie să devină investitori publici, care utilizează bani pentru a crea condiţii pentru investiţii private, să creeze locuri de muncă, să producă mai multă prosperitate. Administraţia publică să facă mai mult decât să lumineze noaptea străzile sau să repare drumurile. Pentru a pune în practică această viziune, strategia de dezvoltare trebuie să fie pe termen lung, iar realizarea ei va dura mai mult decât un ciclu electoral.

Care va fi cea mai mare prioritate a dvs. dacă veţi fi aleasă în fruntea administraţiei judeţene? Care este primul proiect de anvergură pe care îl veţi propune colegilor dvs?

Sibiul are nevoie ca de aer de un nou spital! Prioritatea zero pentru noi toţi este construcţia unui nou spital clinic de urgenţă, care să permită, în interiorul unei singure clădiri, servicii medicale de calitate şi controlul infecţiilor. Voi urmări să investim în sănătate, adică în infrastructura sanitară, în resursele umane şi în calitatea serviciilor. Cred cu tărie că un judeţ cu oameni sănătoşi este un judeţ cu oameni viguroşi, energici şi muncitori. Investiţiile în sănătate favorizează direct creşterea economică.

În acest moment există discrepanţe mari între rural şi urban la nivel naţional. Ce veţi face pentru reducerea acestor diferenţe în judeţul Sibiu?

Prin Consiliul Judeţean se poate sprijini judeţul pentru dezvoltare urbană şi rurală. Ca şef de administraţie judeţeană voi sprijini toate primăriile care demarează investiţii, dar voi şi propune proiecte pentru crearea de locuri de muncă. Principalele direcţii de acţiune pentru dezvoltarea echilibrată a judeţului pe care eu le propun sunt: facilitarea accesului localităţilor la consultanţă pentru promovarea produselor locale, inclusiv prin parteneriat cu mediul academic din Sibiu şi cu firme private, buna informare şi consultanţă pentru atragerea fondurilor europene în domeniul agricol sau neagricol, marketingul în străinătate şi în ţară şi dezvoltarea infrastructurii pentru traseele turistice care pun în valoare tradiţiile şi cultură sibiană.

Sibiul este un punct de atracţie turistică atât pentru turiştii români, cât şi pentru cei străini. Cei mai mulţi, însă, se opresc în oraş, o destinaţie de top după anul 2007. Care va fi strategia de atragere a turiştilor şi în zonele mai puţin vizitate de aceştia?

Judeţul Sibiu are un patrimoniu natural şi cultural special, care poate contribui la dezvoltarea accelerată a judeţului, în special în mediul rural. Avem resurse să dezvoltăm o serie de atracţii şi destinaţii secundare, care să convingă turiştii să petreacă mai mult timp în judeţul Sibiu. Soluţiile pentru organizarea unui turism de calitate în întregul judeţ sunt investiţiile în promovarea valorilor culturale tradiţionale ale judeţului, modernizarea infrastructurii turistice, de transport şi a traseelor turistice rurale.

Principalele programe în dezvoltarea turismului în judeţ sunt crearea unei zone turistice Păltiniş - Miercurea Sibiului, o zona turistică integrată de patru sezoane. Consiliul Judeţean Sibiu se implică şi în promovarea pe plan european a agroturismului şi a pensiunilor din zona Mărginimii Sibiului. Putem să organizăm zone de schi şi turism montan în natura sălbatică în masivul Făgăraş - Bâlea, unde Consiliul Judeţean trebuie să sprijine investiţii pentru amenajarea de parcări, pentru infrastructură, dar şi pentru tratarea apelor uzate şi gestiunea deşeurilor. De asemenea, este obligatoriu să introducem traseele turistice tematice, precum "traseul bisericilor fortificate", "traseul brânzei din Mărginimea Sibiului" şi "traseul Mocăniţei", care să pună în valoare tradiţiile şi cultură sibiană. Cred că mocăniţa va deveni un brand al judeţului, un magnet pentru turişti! Îi asigur pe voluntarii care muncesc zi şi noapte la acest proiect că vor găsi sprijin în administraţia judeţeană, dacă eu voi ajunge preşedintele Consiliului judeţean Sibiu!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.