Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce este Victor Ponta un fals protector al capitalului românesc

Se spune, şi pe bună dreptate, că este bine să nu uităm trecutul, măcar cel recent, pentru a ne cunoaşte mai bine viitorul. Aceasta, cu atât mai mult cu cât, în prag de campanie electorală, vor fi foarte mulţi oameni politici care vor încerca să-şi schimbe haina veche, prăfuită şi să păcălească electoratul, prin tot tipul de tertipuri ieftine, mizând pe faptul că oamenii uită repede.

Astfel, de când Victor Ponta şi-a tras pe frunte tichia lui Vlad Ţepeş şi a devenit purtătorul de cuvânt al unui grup de disidenţi din PSD, şi-a şlefuit cu atenţie un discurs mincinos prin care ar vrea să convingă alegătorii de faptul că el se preocupă de soarta capitalului românesc, că nu mai poate de grija problemelor cu care se confruntă afaceriştii români şi că numai el are soluţii pentru revigorarea afacerilor agenţilor economici autohtoni. Păi, domnule Ponta, cine oare a fost prim-ministru între anii 2012 şi 2015? Nu cumva Victor Ponta? Cine a sugrumat, încă din prima zi de guvernare, capitalul românesc, prin tăierea banilor pentru investiţii publice şi prin taxe şi impozite toxice? Ştiţi oare sau uitaţi să spuneţi câţi români şi-au pierdut agoniseala de o viaţă investită într-o afacere sau locul de muncă, doar pentru că Victor Ponta a fost profund incompetent şi a guvernat dezastruos?

Toţi am înţeles că Victor Ponta vrea să demonstreze în faţa membrilor PSD că el este de fapt liderul informal al PSD, al ALDE şi al noului partid de disidenţi, însă nu putem să-i permitem să-i mai mintă încă o dată pe români şi să le vândă iluzii.

În primul rând, deşi spune că vrea să guverneze România, PSD nu are un program de guvernare! Programul de guvernare al PSD îl stabileşte echipa de comunicare a PSD, speculând dificultăţile şi suferinţele prin care trec românii, fie că sunt antreprenori, angajaţi sau pensionari. Aşa cum ne-a obişnuit, PSD nu are nicio soluţie la niciuna dintre problemele românilor! Soluţiile PSD se rezumă la „o să fie bine, ca să nu fie rău”. Victor Ponta şi PSD vând iluzii şi pensionarilor şi angajaţilor şi antreprenorilor români. Angajaţilor le promit salarii mai mari, deşi în patru ani de guvernare PSD au îngropat legea salarizării unitare. Pe bieţii pensionari îi păcălesc în fiecare zi că le vor mări pensiile, deşi în patru ani de guvernare nu au mărit decât pensiile speciale ale unor categorii profesionale. Pe antreprenorii români îi mint cu neruşinare că vor avea comenzi, mai puţină birocraţie şi mai multă libertate economică, deşi în patru ani de guvernare PSD investiţiile publice din România aproape că au dispărut, iar taxele şi impozitele aproape s-au dublat. Aşadar, orice ar spune Victor Ponta şi cu orice steag de partid şi-ar face poze, va rămâne în istoria românilor ca cel mai incompetent prim-ministru şi cea mai nocivă guvernare pentru capitalul românesc şi locurile de muncă bine plătite.

De exemplu, pe ultima sută de metri a guvernării PSD, Victor Ponta a promovat reducerea TVA, fără să prevadă şi măsuri economice de sprijinire a producătorilor români. În lipsa acestor măsuri, de reducerea TVA nu s-au bucurat decât importatorii, comercianţii şi producătorii din străinătate! Datele statistice sunt elocvente, în acest sens, mai ales prin explozia deficitului balanţei comerciale. Aşadar, singura „reuşită” a Guvernului Ponta a fost lăsarea unui model economic extrem de nociv şi nesustenabil pentru România, bazat pe o creştere susţinută preponderent de importuri, în detrimentul producătorilor autohtoni.

Din păcate, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a căzut în capcana întinsă de Victor Ponta şi cere Guvernului Cioloş să nu prezinte bugetul pentru anul 2017. Este imperios necesar să ne aducem aminte cum a procedat PSD în anul 2012, când a amânat bugetul de stat până după alegeri, ca, după aceea, să poată introduce apoi zeci de noi taxe şi impozite, care au trimis în faliment sau insolvenţă sute de mii de agenţi economici, iar mulţi angajaţi şi-au pierdut locul de muncă. Aşadar, ori de câte PSD a promis ceva, promisiunile s-au transformat după alegeri în poveri mai mari pentru antreprenori şi cadouri otrăvite pentru angajaţi şi pensionari.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.