Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Diana Tușa atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă copiii a căror părinți au decis să revină în țară

Facebook
Diana Tusa

Luni, 23 aprilie 2018, cu ocazia celei de-a doua părţi a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) ale cărei lucrări se desfășoară în aceste zile la Strasbourg (23 – 27 aprilie 2018), doamna deputat Diana Tuşa, membră a Delegației Parlamentului României la APCE, a avut o întrevedere cu reprezentantele Alianței Europene a Femeilor Catolice (ANDANTE, din partea României).

Printre temele de discuție abordate de către reprezentantele Alianței Europene a Femeilor Catolice din partea României s-au aflat specializarea şi cunoașterea prevederilor legale privitoare la ordinul de restricție a celor meniți să aplice legea, şi anume: poliția, judecătorii, procurorii. Parlamentarul român a subliniat că „autoritățile sunt obligate să cunoască aceste prevederi, însă studiile au demonstrat faptul că actuala legislație, așa cum a fost ea modificată, nu este suficient de cunoscută, mai ales de către reprezentanți ai Ministerului de Interne”.

În ceea ce privește susținerea pentru integrarea familiilor care se întorc în țară, deputatul român Diana Tuşa a precizat că din ce în ce mai multe familii au revenit acasă din străinătate, înregistrându-se o creștere accentuată a fluxului de copii care s-au înscris la școlile din România. Domnia sa a precizat că „aceștia se adaptează cu greutate la o nouă viață, în special în sistemul de învățământ și o susținere din partea autorităților române – prin proiecte de consiliere educațională, activități remediale etc. – este foarte importantă”.

Totodată, parlamentarul român a pledat pentru o mai bună conștientizare a drepturilor pe care le au femeile, victime ale violenței în familie: „Este foarte importantă educarea întregii societăți pentru prevenirea şi stoparea acestui fenomen prin promovarea unor politici pentru creșterea calității vieții femeii în România, prin diverse acțiuni de informare, educare, consiliere, intervenție şi participare activă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.