Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Director BNR pune Guvernul în gardă: Revenirea economiei depinde de reforme structurale

grafic economie

Șeful Direcției de Stabilitate din BNR atenționează că redresarea economică după criza medicală va depinde de gradul de reducere a vulnerabilităţilor structurale care pot afecta din ce în ce mai mult atragerea investiţiilor private.

Vezi și: Cum ar putea arăta viitorul Guvern (variantele PNL)

Mediul economic post-pandemic este foarte incert, iar perioada de redresare se va caracteriza prin costuri atât publice, cât şi private, a declarat vineri Eugen Rădulescu, director al Direcţiei de Stabilitate din Banca Naţională a României (BNR).

"Viitoarele proiecte de investiţii publice ale României trebuie să se concentreze în primul rând pe reducerea vulnerabilităţilor structurale care pot afecta din ce în ce mai mult atragerea investiţiilor private", a menţionat Eugen Rădulescu, la conferinţa "The Future of Europe", organizată de Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE).

Reprezentantul Băncii Naţionale a subliniat că "redresarea economică după criza medicală va depinde şi de modul în care vor fi rezolvate vulnerabilităţile structurale existente".

Totodată, el a menţionat disciplina financiară laxă a companiilor româneşti şi faptul că trebuie evitată capcana venitului mediu, căutând soluţii pentru creşterea valorii adăugate produse în economie, prin stimularea inovaţiei. Pe de altă parte, oficialul BNR a amintit de problema demografică şi inegalităţile din societate, care la rândul lor necesită soluţii pentru a raţionaliza potenţialul de creştere economică.

În acelaşi timp, Eugen Rădulescu a subliniat necesitatea creşterii într-o manieră prudentă a rolului pe care îl au băncile în finanţarea economiei, în condiţiile în care intermedierea financiară din România se află pe ultimul loc în UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.