Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump ar accepta informații compromițătoare despre contracandidații săi: 'Dacă ei au informaţii, cred că le voi accepta'

The Economist
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că nu ar refuza informaţii furnizate de o ţară străină şi care ar viza să dăuneze unui contracandidat al său în alegerile prezidenţiale din 2020, informează joi AFP, relatează Agerpres.

Citește și: Soţia lui Benjamin Netanyahu a încheiat un acord cu procurorul pentru scăderea pedepsei: E acuzată de CORUPȚIE

Întrebat de un jurnalist al postului ABC dacă echipa sa de campanie ar accepta informaţii compromiţătoare, venite, de exemplu, din Rusia sau China, cu privire la contracandidaţi ai săi sau le-ar transmite Biroului Federal de Investigaţii (FBI), Donald Trump a răspuns: "Cred că voi le faceţi probabil pe ambele". Şi apoi a continuat: "Dacă cineva ar suna dintr-o ţară, (de exemplu) Norvegia, (spunând) 'Avem informaţii despre adversarul dumneavoastră', cred că aş vrea să aud".

Preşedintele Trump susţine că în acest caz nu ar fi vorba de amestec în alegerile americane. "Nu este vorba de amestec, dacă ei au informaţii, cred că le voi accepta. Şi dacă voi vedea că ceva nu este în regulă, este posibil să mă duc la FBI", a adăugat Donald Trump. "Nu este nimic rău în a asculta", a mai spus locatarul Casei Albe.

Donald Trump a fost întrebat iniţial cu privire la cazul fiului său cel mare, Donald Trump Junior, care în timpul campaniei prezidenţiale din 2016 a participat la o reuniune la Trump Tower din New York, cu persoane pe care le credea mandatate de Moscova şi care i-au promis informaţii compromiţătoare despre candidata democrată Hillary Clinton. Audiat din nou miercuri de Senatul american, Donald Trump Junior a declarat că a încheiat-o cu ancheta Comisiei pentru Informaţii.

Citește și: Fostul secretar de stat Gabriel Biriş demască un ONG anti-tutun: Minciuni, ameninţări, calomnie

Procurorul special Robert Mueller, însărcinat cu ancheta asupra ingerinţei Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, a conchis în raportul său publicat în aprilie că nu a existat vreo înţelegere între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia. Cu toate acestea, raportul nu l-a absolvit pe Trump de obstrucţionarea justiţiei.

"Raportul Mueller a spus-o clar: un guvern străin a atacat alegerile noastre din 2016 pentru a-l susţine pe Trump, Trump a primit acest ajutor", a notat miercuri pe contul său de Twitter candidata la învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din 2020, Elizabeth Warren. "Acum, el (Trump) spune că ar face-o din nou. Este timpul ca Trump să fie destituit", a declarat senatoarea, care după publicarea raportului Mueller face apel la lansarea procedurii de destituire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.