Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul Colectiv LA UN PAS DE FINAL - Care sunt ultimele acte pe care le face judecătorul înainte de pledoariile finale

YouTube
colectiv arafat oprea

Judecătorul care dezbate dosarul patronilor clubului Colectiv și a altor persoane pretins responsabile pentru tragedia postdecembristă va audia, joi, la un nou termen de judecată, toți inculpații car eau arătat joia trecută că doresc să se spovedească în fața instanței.

Citește și: Martorul lui Piedone MUSTRAT de instanţă în dosarul Colectiv - 'Nu vi se pare că e o situație necontrolată acolo? Acceptați să primiți bani necontrolat'

Astfel ar trebui audiați doi inculpați care au anunțat încă de acum două termene că doresc să dea declarații înainte de pledoariile finale. Este vorba despre artificierii Marian Moise și Viorel  Zaharia, angajați ai firmei care au livrat artificiile și le-au amplasat pentru evenimentul de la clubul Colectiv.

Cu toate acestea la termenul trecut aceștia s-au scuzat că nu vor să dea declarație la acel termen fie pe motiv că nu se simt bine iar unul dintre cei care a anunțat că dorește audiat a și lipsit.

Un altul s-a văitat că avocatul său ales nu este prezent la termen și că refuză să discute cu judecătorul în prezența avocatului din oficiu desemnat de instanță.

Judecătorul a spus pe ton tăios la acel moment că cine nu dă declarații în 21 noiembrie, joi, nu mai dă deloc iar dosarul va trece la etapa următoare.

Astfel, la termenul din 14 noiembrie a vorbit în detaliu în fața magistratului fostul edil al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Citește și: Fostul primar Piedone a fost luat la rost de judecător - Lipsa de inițiativă a fostului edil sub tirul întrebărilor instanței

Ultimul termen de judecată, din 14 noiembrie a scos la iveală și planul avocaților celor trei patroni de a înlătura magistratul care judecă.

Aceștia au invocat chestiunea modului de promovarea a magistratului și faptul că acesta nu ar mai fi avut competenta să judece acest caz.

Pentru că magistratul le-a respins cererea de anulare a tuturor actelor de cercetare judecătorească pe care le-a făcut, respectiv sute de audieri de victime și martori, cei trei apărători l-au recuzat.

Un alt judecător a tranșat cererea de recuzare și la același termen de judecată au respins-o iar magistratul din dosarul Colectiv i-a amendat pe toți cei trei patroni.

Citește și: A PLOUAT CU AMENZI de la instanță pentru unul din patronii Colectiv - trei amenzi în câteva ore date de instanță

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.