Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efect de domino pe piața globală după criza bancară: prețul petrolului scade considerabil

livemint.com
petrol

Prețurile petrolului au scăzut luni, 20 martie, din cauza temerilor că riscurile din sectorul bancar global ar putea duce la o recesiune care ar duce la scăderea cererii de combustibili. Există, de asemenea, așteptările de o creștere a ratei dobânzii al Rezervei Federale a SUA în această săptămână, relatează agenția Reuters.

Cotațiile futures ale țițeiului Brent au scăzut cu 0,9%, la 72,29 dolari pe baril, după ce săptămâna trecută au pierdut aproape 12%, cea mai mare scădere săptămânală din decembrie încoace. Țițeiul american West Texas Intermediate a scăzut cu 0,8%, la 66,40 dolari, după ce săptămâna trecută a scăzut cu 13%, cea mai mare scădere săptămânală din aprilie anul trecut.

Context tensionat

Scăderea prețului petrolului vine în ciuda unei înțelegeri istorice în care UBS, cea mai mare bancă din Elveția, cumpără creditorul nr.2 din Credit Suisse pentru a opri răspândirea crizei bancare.

În urma anunțului, Rezerva Federală a SUA, Banca Centrală Europeană și alte bănci centrale importante s-au angajat să stimuleze lichiditatea pieței și să sprijine alte bănci.

"Accentul pieței este pus pe volatilitatea actuală a sectorului bancar și pe posibilitatea de a crește în continuare ratele Fed", a declarat Baden Moore, șeful cercetării mărfurilor la Banca Națională a Australiei.

Potrivit acestuia, întâlnirea OPEC este un alt potențial catalizator pentru perspectivele pieței. "Riscul suplimentar de scădere a prețurilor crește probabilitatea ca OPEC să reducă și mai mult producția pentru a susține prețurile", a adăugat Moore.

Previziuni

Rezerva Federală a SUA este așteptată să majoreze ratele dobânzilor cu 25 de puncte de bază pe 22 martie, în ciuda recentelor răsturnări de situație din sectorul bancar.

Cu toate acestea, unii directori cer băncii centrale să oprească pentru moment înăsprirea politicii monetare, dar să fie pregătiți să reia creșterea ratelor mai târziu. O încetinire a creșterii ratei dobânzii ar putea duce la o scădere a dolarului, făcând ca mărfurile denominate în dolari, cum ar fi țițeiul, să fie mai accesibile deținătorilor de alte monede.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.