Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Wizz Air, Jozsef Varadi: Lăsaţi reglementările privind sloturile aşa cum erau înaintea pandemiei şi piaţa va rezolva această situaţie

http://atwonline.com/airline-financials/wizz-air-3q-profit-falls-57-rising-fuel-labor-expenses
Wizzair

Reglementările privind sloturile de decolare şi aterizare pe aeroporturile europene nu ar trebui modificate pentru a proteja companiile aeriene tradiţionale, a declarat pentru Reuters şeful Wizz Air, Jozsef Varadi, adăugând că acestea ar trebui puse la dispoziţia altor companii aeriene dacă operatorii existenţi nu sunt capabili să le utilizeze, conform Agerpres.

"Lăsaţi reglementările privind sloturile aşa cum erau înaintea pandemiei şi piaţa va rezolva această situaţie. De ce sunt ele protejate în beneficiul companiilor aeriene tradiţionale, care sunt incapabile să le utilizeze deoarece sunt ineficiente. Acesta este un mod de a distorsiona şi mai mult piaţa, permiţând doar accesul anumitori operatori aerieni, în detrimentul altora, care de fapt ar putea fi mult mai eficienţi", a afirmat Varadi, referindu-se la sloturi.

Legislaţia europeană obligă transportatorii aerieni să utilizeze cel puţin 80% din sloturile lor de decolare şi aterizare pe aeroporturi, în caz contrar riscând să le piardă în următorul an. Însă aceste reguli, concepute pentru situaţii normale de trafic, au devenit imposibil de aplicat în contextul scăderii dramatice a cererii pentru bilete de avion ca urmare a pandemiei de coronavirus.

După ce, în luna martie 2020, a suspendat aplicarea regulilor europene cu privire la utilizarea sloturilor, în ideea de a evita ca transportatorii aerieni să opereze zboruri cu avioane goale, Bruxelles-ul a recomandat o revenire progresivă la normalitate ca urmare a redresării parţiale a traficului aerian.

Începând din data de 28 martie 2021, companiile aeriene sunt obligate să utilizeze 50% din sloturile lor de decolare şi aterizare pe aeroporturi, pentru a putea să şi le păstreze, însă chiar şi acest procent este considerat excesiv de sectorul aerian, care este încă într-o fază de convalescenţă, în special după apariţia variantei Omicron care a provocat o nouă scădere a rezervărilor în această iarnă.

Organizaţiile care reprezintă aeroporturile au avut în ultimele luni schimburi aprinse de opinii cu Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA), în special cu privire la redevenţele strânse de aeroporturi din partea companiilor aeriene pentru fiecare decolare şi aterizare, în condiţiile în care întregul sector se confruntă cu o situaţie financiară delicată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.