Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E.ON Energie România a investit aproape 2 milioane de euro într-o centrală electrică fotovoltaică

www.radioresita.ro
e.on

E.ON Energie România, din Grupul german E.ON, a construit o centrală electrică fotovoltaică în Parcul Industrial TeraPlast Bistriţa, un proiect de circa 1,9 milioane euro, iar cele două companii implementează în prezent încă două noi proiecte fotovoltaice, unul tot în municipiul Bistriţa şi altul în oraşul Băicoi, relatează News.ro

Proiectul are o capacitate de 1,6 MW şi este finanţat de furnizorul şi distribuitorul de energie, iar TeraPlast va plăti eşalonat în zece ani această investiţie, în baza unui contract de finanţare, au explicat companiile, pentru News.ro.

"E.ON Energie România a finalizat instalarea unuia dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice montate pe acoperişuri din România, în cadrul parteneriatului încheiat cu firma bistriţeană TeraPlast în anul 2018, valoarea investiţiei fiind de circa 1,9 milioane euro", a informat E.ON.

Astfel, au fost instalate pe acoperişul halelor de producţie şi clădiri peste 7.000 module fotovoltaice, 30 invertoare şi aproximativ 55.000 metri liniari de cabluri. Prin acest sistem de energie fotovoltaică, TeraPlast îşi va asigura 11% din energia electrică necesară din surse regenerabile şi îşi va reduce emisiile de CO2 pe termen lung, până la 660 de tone pe an.

“Ne bucurăm că într-un context economico-social destul de fragil am reuşit să punem în aplicare ceea ce ne-am propus alături de partenerii noştri: realizarea unui sistem de generare de energie modern, fiabil şi mai ales prietenos cu mediul. Rezultatele obţinute ne motivează să continuăm, la acest moment fiind în derulare alte două proiecte fotovoltaice”, a declarat Cătălin Iordache, director general E.ON Energie România.

Instalaţia aferentă Centralei Electrice Fotovoltaice din Parcul Industrial TeraPlast Bistriţa cuprinde un sistem de monitorizare prin intermediul căruia se pot supraveghea şi analiza starea şi rezultatele operaţionale, atât local cât şi de la distanţă. Sistemele de pe acoperişuri au o putere nominală de maxim 1.936 kWp putere instalată tensiune continuă şi 1.600 kW putere instalată tensiune alternativă.

"Proiectul contribuie la obiectivele TeraPlast de competitivitate şi este o continuare firească a drumului nostru spre creşterea sustenabilităţii. Reducem amprenta de carbon a materiilor prime folosite cu 16.000 de tone/an datorită investiţiei în TeraPlast Recycling. Cu ajutorul centralei fotovoltaice dezvoltăm această direcţie şi vom reduce emisiile de CO2 cu încă 660 tone/an. Am vrea să vedem mai multe astfel de proiecte implementate în România. Dacă măcar 30% dintre companiile care deţin hale industriale ar adopta acest model, ţara noastră ar deveni exportator net de energie”, a spus Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Parteneriatul E.ON-TeraPlast continuă, la acest moment se află în curs de implementare două noi proiecte fotovoltaice, unul tot în municipiul Bistriţa şi altul în oraşul Băicoi.

Cu o tradiţie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcţii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România şi Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling şi TeraPlast Ungaria.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA - este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,2 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.